Főoldal » Az egészséges élelmiszerekért…

Az egészséges élelmiszerekért…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint gyökeres változáson megy keresztül a hazai élelmiszeripar, a kormány intézkedéseinek köszönhetően a hagyományos ízek folyamatosan szorítják ki a polcokról a plasztik árut, és egymás után nyílnak a termelői piacok.

A VM. elkészítette a Hungarikum törvényt, már Brüsszelben vannak a magyar bornevek termékleírásai, valamint uniós egyeztetés alatt áll a magyar termék rendelet is.

Leáldozóban van a silány minőségű tömegáruk korszaka, hiszen a vásárlók egyre tudatosabbak: az árak mellett már azt is nézik, hogy az adott élelmiszer mennyire egészséges, biztonságos és mekkora gondossággal készült.
A magas szinten feldolgozott, egészséges, biztonságos élelmiszerek termelése új távlatokat nyit a vidéken élő családok előtt.

A minőségi élelmiszerek térnyerését elősegítő kormányzati intézkedések közül fontos kiemelni a népegészségügyi termékadót, valamint a jövedéki törvény módosítását. Ez utóbbi szabályozás ötven százalékkal növelte az aromás szeszesitalok adóját, míg a gyümölcsből készült, minőségi termékek számára kedvezőbb adómértéket állapított meg.

A FOODAPEST keretében összesen 300 négyzetméteren mutatja be a tárca háttérintézménye az Agrármarketing Centrum a Kiváló Magyar Élelmiszer és a Hagyományok-Ízek–Régiók védjegyet elnyert vállalkozásokat és termékeiket.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.