Főoldal » Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról…

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ismét aktuális az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallása. Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettségnek 2014. május 31-ig kell eleget tenni.

Fontos változás, hogy az idei bevallási időszaktól kezdődően a bármely ágazatban működő, elsősorban végső fogyasztó számára értékesítő mikrovállalkozások vagy kistermelők választhatnak, hogy bevallási és fizetési kötelezettségüknek a 20 000 Ft-os átalányösszeggel, vagy tételes bevallással kívánnak-e eleget tenni.

A felügyeleti díj megfizetése két egyenlő részletben történik. Az első részletet – azaz a díj 50%-át – 2014. július 31-éig, míg a másodikat 2015. január 31-éig kell átutalni a NÉBIH 10032000-00289782-30006016 célszámlájára.

A bevallás elkészítéséhez szükséges regisztrációról, meghatalmazásról, illetve magáról a bevallás elkészítéséről részletes tájékoztatók olvashatók a NÉBIH honlapján.

A tavalyi tapasztalatok alapján a hivatal arra kéri ügyfeleit, hogy bevallásukat ne halasszák az utolsó pillanatra.

A bevallással kapcsolatos kérdésekben a NÉBIH Felügyeleti-díj Ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, vagy a felugyeletidij@nebih.gov.hu elektronikus levélcímen áll az ügyfelek rendelkezésére.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.