Főoldal » Az ökológiai gazdálkodás fontossága

Az ökológiai gazdálkodás fontossága

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Feltétlenül növelni kell az ökológiai gazdálkodás arányát!

A Vidékstratégia egyik meghatározó eleme a hamarosan induló Nemzeti ökológiai gazdálkodási program – jelentette ki Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Nyugat-magyarországi Egyetemen, Mosonmagyaróváron.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint Kormányzati cél, hogy a fogyasztókat jó minőségű, biztonságos élelmiszerekkel lássuk el.Ennek érdekében született meg a Vidékstratégia, amelynek fontos alapkövei a Tanyaprogram, a Közétkeztetési program, a Demográfiai földprogram és a Nemzeti ökológiai gazdálkodási program.

Az ökológiai gazdálkodás biológiai alapjait a hagyományos, Kárpát-medencében kialakult tájfajtáink adják, ezért ezek fenntartása, a génmegőrzés fontos feladat és nemzeti szuverenitásunk visszaszerzése szempontjából is elengedhetetlen.

Ez a gazdálkodási rendszer teljes mértékben megfelel a Stratégia elvárásainak, hiszen többfunkciós mezőgazdaságra és sok embernek munkát adó fenntartható környezet- és tájgazdálkodásra épül – jelentette ki Ángyán József.

Az ökológiai gazdálkodásba vont területek arányát Magyarországon feltétlenül növelni kell, hiszen az alig több mint 2%-os arány rendkívül csekély, alacsonyabb az európai uniós országok átlagánál. A Vidékstratégia egésze szempontjából is jelzésértékű lesz, hogy 2020-ra mennyivel sikerül növelni ezeknek a területeknek a nagyságát.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.