Főoldal » Bemutató üzemi pályázat

Bemutató üzemi pályázat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Megjelent a A vidékfejlesztési miniszter 69/2013. (VII. 29.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az innovatív technológiák bemutató-üzemi tájékoztató programokkal való megismertetéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.

A Bemutató Üzem címre jogosult lehet

– a megelőző gazdasági évben legalább 4 Európai Méretegység (a továbbiakban: EUME) nagyságú gazdasággal rendelkező őstermelő, családi gazdaság, egyéni vállalkozó, egyéni cég, szövetkezet, társas vállalkozás, termelői csoport, termelői és értékesítési szövetkezet, beszerzési és értékesítési szövetkezet, szociális szövetkezet,

– a legalább 20 hektár üzemi területtel rendelkező erdőgazdaság, vagy

– a legalább 2 hektár üzemi területtel rendelkező erdészeti szaporítóanyag termelő gazdaság.

A Bemutató Üzem címre való jogosultság további feltétele a bemutató-üzemi program megvalósítására való alkalmasság a következő szakterületek közül legalább egyre vonatkozóan: a növénytermesztés, kertészet, integrált növény- és talajvédelem, öntözés, vízgazdálkodás, állattenyésztés, állategészségügy, állatjólét, mezőgazdasági és erdőgazdálkodási gépesítés, mezőgazdasági és erdőgazdálkodási technológia, megújuló energia, fenntartható gazdálkodás, környezetvédelem, ökológiai gazdálkodás, induló fiatalok gazdálkodása, kereskedelmi forgalmazás céljából történő élelmiszer-előállítás, a külön jogszabályban meghatározott kistermelői élelmiszer-előállítás, erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás, falusi turizmus, lovasturizmus.

A támogatás igénybevételének további feltételei: a bemutató-üzemi programon legalább 10, legfeljebb 25 részvételre jogosult mezőgazdasági termelő vagy erdőgazdálkodó részt vesz;

a bemutató-üzemi program időtartama legalább 5 óra; a bemutató-üzemi programon jelenléti ív készül,

A támogatás felső határa: egy jogosult résztvevőre vonatkoztatva legfeljebb 25 000 Ft, egy bemutató-üzemi programra vonatkoztatva legfeljebb 625 000 Ft.

A Bemutató Üzemként való elismerésére és nyilvántartásba vételére vonatkozó pályázati felhívásról hamarosan IH közlemény jelenik meg. A jogcímmel kapcsolatos kérdéseiket a bemutatouzem@nakvi.hu e-mail címre küldhetik az érdeklődők.

A rendelet teljes szövege megtalálhatóa Magyar Közlöny 2013. évi 129. számában (2013. július 29.):

http://magyarkozlony.hu/ (forrás: nakvi)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.