Főoldal » Biogazdálkodási szakkönyvek…

Biogazdálkodási szakkönyvek…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Matthew Hayes: Háztáji Bió-kertészeti oktatási anyag

A jelen oktatási anyagban a Szent István Egyetem Babatvölgyi Biokertészeti Tangazdaságában, mint „Nyitott Kert”-ben szerzett több éves biozöldség termesztési gyakorlati tapasztalataikat foglalják össze.

Matthew Hayes – Arjen Huese – Charles-André Descombes: Gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához

A „Gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához” az ECOVOC projekt egyik legfontosabb eredménye. A projekt kezdetén a partnerek egyöntetű véleménye az volt, hogy Európa-szerte hiány mutatkozik a kezdő gazdálkodók számára új biogazdaság beindításához szükséges gyakorlati ismeretekből.

Tamás Enikő: Biokertészkedés

A vegyszertől, növényvédő szertől mentes élelmiszerek már megjelentek a hazai piacokon is. Hogyan, milyen módszereket lehet alkalmazni saját kertünkben, hogy biominőségű zöldségfélét, gyümölcsöt termeszthessünk?

Sebastian Ehrl – Jutta Langheineken: Biokertészek nagykönyve

Aki belevág ennek a könyvnek az olvasásába, máris megtette az első lépést egy boldogabb életforma felé. Csupán egyetlen hobbi létezik ugyanis, amely még a kertészkedésnél is több örömet szerez – a BIOKERTÉSZKEDÉS!

Seléndy Szabolcs: Gyakorlati biogazdálkodás 1.

A mű a szerkesztő célja szerint készült: a biotermesztés legfontosabb témaköreit a sikeresen tevékenykedő biogazdák írják le röviden, és fényképpel dokumentálják is. Így könnyű tanulnia belőle kezdőnek, gyakorlónak egyaránt.

Seléndy Szabolcs: Gyakorlati biogazdálkodás 2.

Bioállattartás (kecske, mangalica, tyúk, gyöngytyúk, méh), kemenceépítés és -használat, ökoszabályrendszer. A második kötetet, az előzőhöz hasonlóan, a biotermesztés területén sikeresen tevékenykedő biogazdák írták. Röviden összefoglalják gyakorlati tapasztalataikat, amelyeket saját fényképeikkel illusztrálnak. 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.