Főoldal » Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2012

Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2012

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat idén a szokásosnál kicsit korábban, július 21-22-én rendezik meg Magyarország egyik legmagasabban fekvő településén. Az önkormányzat és Szabó Gyuri bácsi, a füvesember szervezésében lesz gyógynövénybemutató, gyógynövénygyűjtés és feldolgozás, előadások sokasága a gyógynövényekről, valamint teakóstolás is. Csupa remek program, az elmúlt két év tapasztalatai alapján jó szívvel ajánlom mindenkinek. Az idei immáron a hatodik év lesz a rendezvény történetében.

A Gyógynövénynapok megálmodója a közismert bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi, aki a régi családi tradíciót követve készíti sok évtizede egyedülálló teáit, és aki a növényekkel való gyógyítás tudományát, a gyógynövények titkait osztja meg hallgatóival e két nap alatt.

A Gyógynövénynapokra évről-évre egyre többen látogatnak el a festői szépségű kis bükki faluba. Ingyenes szakmai előadások a természet adta gyógyító lehetőségekről sok látogatót vonzanak. Az előadások mellett többek között gyógyteakóstolón, egyéni tanácsadásokon, egészségvédelmi szűrőprogramon vehetnek részt a látogatók, de lehetőség nyílik Gyuri bácsi varázslatos gyógynövénykertjének megtekintésére és a csodálatos bükki táj felfedezésére is.

A szakmai programok mellett tájjellegű ételek, kézművesek, népi iparművészek, és a falu lakóinak házi finomságai várják a vendégeket.

A kép forrása:

http://kostoldmeg.eszakmagyarorszag.hu/info/gasztroprogramok/miskolc-es-tersege/gyogynovenynapok-bukkszentkereszt.html

Forrás:

http://www.programturizmus.hu/tdestination-bukkszentkereszti-gyogynovenynapok.html

http://gyorgytea.hu/cikkek-es-videok/bukki-gyogynovenynapok-2012

http://www.bukkszentkereszt.hu/index.php?lap=bukkszent

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.