Főoldal » Campus Hungary Program

Campus Hungary Program

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Március 10-éig lehet pályázni a Balassi Intézet által meghirdetett Campus Hungary ösztöndíjakra, amelyekkel a hallgatók, a felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív munkatársai a világ szinte minden kontinensén folytathatnak résztanulmányokat.

Az intézet közleménye szerint a féléves részképzés mellett szakmai gyakorlatra, rövid és csoportos tanulmányútra is lehet pályázni. Az ösztöndíjakra bármely akkreditált magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója benyújthatja kérelmét, aki rendelkezik aktív hallgatói jogviszonnyal, már elvégzett két félévet, legalább középfokon beszéli a pályázott tevékenység nyelvét, és vállalja, hogy hazaérkezése után eleget tesz beszámolási kötelezettségeinek, valamint a küldő, illetve fogadó intézménye támogatja kérelmét.

A konvergencia régiókban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl) található felsőoktatási intézmények oktatói rövid és hosszú tanulmányútra, adminisztratív munkatársai rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. A Campus Hungary Program munkatársai az ország különböző pontjain tartanak roadshow-t egyetemeken és börzéken.

A program első pályázati szakasza 2012 novemberében sikerrel zárult, ennek eredményeként csaknem 1200 pályázó nyert el Campus Hungary ösztöndíjat és utazhat külföldre augusztus 31-éig. A legtöbb hallgató a Budapesti Műszaki Egyetemről, az ELTE-ről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Debreceni Egyetemről nyújtotta be pályázatát. A diákok legnagyobb számban Németországba és az Egyesült Királyságba utaznak, de eljutnak az ázsiai országok közül többek között Japánba, Kínába, Vietnámba és Indiába is, továbbá az Egyesült Államokba és Kanadába.(f: mti)
   

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.