Főoldal » Cél a zsebszerződések megszüntetése…

Cél a zsebszerződések megszüntetése…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója alapján hatékony jogszabályokra van szükség a zsebszerződések felszámolásához.
Budai Gyula vezetésével megtartotta első ülését a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság.

A bizottság tagjai az első ülésen egyetértettek abban, hogy a legfontosabb feladat azoknak a jogszabályoknak a megalkotása, amelyek lehetővé teszik a jogtalan szerződések kiszűrését és szankcionálását. Meg kell határozni a zsebszerződés büntetőjogi fogalmát, és a jogellenes ügyleteket olyan szankcióval kell sújtani, ami visszatartó erővel bír.

A rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrizni fogják a határon átlépő külföldi gazdálkodókat. Vizsgálják a gépjárművek papírjait, műszaki állapotát, illetve azt, hogy a földhasználók befizetik-e a helyi adókat, a munkavállalókat a jogszabályoknak megfelelően alkalmazzák-e, vagy például a fúrt kútra van-e engedélyük.

A tárcaközi bizottság ülésén négy minisztérium felsővezetői vettek részt. A Belügyminisztériumot Hatala József országos rendőrfőkapitány képviselte. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, a Nemzetgazdasági Minisztériumból Zsarnóci Csaba belgazdaságért felelős helyettes államtitkár vett részt a találkozón. A Vidékfejlesztési Minisztériumot Budai Gyula mellett Szabó Csaba miniszteri biztos és Sebestyén Róbert, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnöke képviselte.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.