Főoldal » Csermajori Sajtünnep

Csermajori Sajtünnep

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ismét a sajtot ünnepelték Csermajorban- tájékoztat az eseményről a VM. Sajtóirodája.

Egy egész nemzet szívéhez-lelkéhez közelebb kerül, aki megkóstolja ételeit, megismeri étkezési szokásait, hagyományait – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a csermajori XIV. Országos Sajtünnepen, Sajtversenyen és Sajtvásáron.

A jó magyar sajtok csak egy vékony szeletét jelentik a messze földön híres magyar gasztronómiának, de igen fontos és izgalmas szeletét. Ez önmagában is annyira változatos, hogy egy maihoz hasonló nagyszabású rendezvény is csak felvillantani tudja sokszínűségét – emelte ki az államtitkár.

A hagyományoknak megfelelően a volt Esterházy majorságban, az Ujhelyi Imre Tejipari Középiskolában rendezték meg a sajtversenyt. A sajtkészítők kemény-, félkemény-, lágy-, ömlesztett, juh- és kecskesajt kategóriákban mérhették össze tudásukat. Idén újdonság volt, hogy a sajtos sütemények is versengtek egymással.

Az Ujhelyi Imre Tejipari Középiskolában 122 éve folyik tejipari szakoktatás. A hagyományok szerint itt készítették el a 30-as évek receptje alapján az ország legnagyobb, hamuba forgatott csermajori sajtját, ami idén is a rendezvény egyik érdekessége volt.

Lacza János igazgató tájékoztatása szerint 20 cég 95 féle sajttal – jelentkezett a megmérettetésre, közülük 11-en a szombati sajtünnepen is kínálták és árulták finomságaikat.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.