Főoldal » Csokoládéfesztivál Szerencsen

Csokoládéfesztivál Szerencsen

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Újra legyen erős, izmos magyar cukorgyártás!

IV. Országos Csokoládéfesztivál Szerencsen, ahol talán újra lesz cukorgyártás

A szerencsi csokoládégyártás valódi értékmentés, ugyanis abban, hogy van magyar csokoládé, Szerencsnek óriási része van – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntőjében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban szombaton, a IV. Országos Csokoládéfesztiválon.

A magyar csokoládét ma már a legjobbak között jegyzik – fogalmazott a tárcavezető, hozzáfűzve, hogy a világ minden szegletébe igyekeztek eljuttatni a zempléni édességet a soros magyar EU-elnökség idején, hiszen részese volt annak a csomagnak, amelyben a magyar ízek, termékek megjelentek.

A kormány továbbra is szeretné támogatni a hazai csokoládégyártást, ennek fejlődését. A másik cél a cukorgyártás helyreállítása. Új feladatként határozta meg a cukoripar jelenének, jövőjének az áttekintését, a végső cél pedig az, hogy „újra legyen erős, izmos magyar cukorgyártás” – hangsúlyozta Fazekas Sándor.

Mint mondta, jelenleg ennek az előkészítése zajlik, mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez sikeres legyen. Az egyik legvalószínűbb helyszín – ha erre lehetőség nyílik – Szerencs lehet, ahol ennek már hagyománya van – tette hozzá.
(forrás: MTI )
 
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.