Főoldal » Cukrok pro és kontra

Cukrok pro és kontra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magyar nádcukor a boltokban!    

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz. A kínálat óriási, és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani. Feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

Fontos megérteni, hogy a csomagolt cukrok között legfeljebb rossz, vagy kevésbé rossz létezik.

Az OMME – Országos Magyar Méhészeti Egyesület- a közel multban felhívta a méhésztársak figyelmét, hogy  magyar gyártású (kaposvári cukorgyár által készített) nádcukorral is találkozhatnak a boltok polcain.
A csomagolás nem árulja el, nem informálja a vevőt a cukor eredetéről, azaz, hogy nád-, vagy répacukrot rejt-e csomagolás.

100 év után először fordul elő hazánkban, hogy nádcukrot finomítanak. A Magyar Cukor Zrt. brazil nádcukor importtal enyhíti azt a hazai cukorhiányt, amit nem mellesleg hibás politikai döntés hozott. A 2005-ös uniós cukorreform eredményeként hazánk méhészei még ma is közel kétszer olyan drágán vásárolhatják a répacukrot, mint egy évvel ezelőtt! De legalább eddig biztosak lehettünk, hogy répacukrot veszünk. Ma már ez a tudat is a múlté.

A nádcukor kevésbé hatékonyan fejti ki hatását a méhcsaládra, mint a répacukor. Nem beszélve arról, hogy mivel egyszikű növényből nyert cukorról van szó, teljesen természetellenes, idegen a kaptár kétszikű cukrai között! Vigyázat!   

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.