Főoldal » Döntéseihez használja az MG indexet…

Döntéseihez használja az MG indexet…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A gabona felvásárlási ára állandóan és időnként gyorsan változik. Aszály, fagy, kártevők, gabonaimport… csak néhány tényező azok közül amelyek nagyban befolyásolják a hazai  árakat. Sok a kiszámíthatatlan elem és a bizonytalanság. A gazdák, ha eladni akartak a termelő társaktól beszerzett információk és a vevőjelöltek ajánlatai alapján döntöttek, sokszor rosszul.

Ebben a helyzetben nyújt jelentős segítséget a piaci szereplők számára  a Magro Gabonaindex., amelynek révén egyszerűen és könnyen áttekinthetik a termelők a hazai gabonapiac árainak változását. A Gabonaindex  valamennyi fontos gabonaféle – búza, árpa, kukorica, rozs, tritikálé, zab, köles – adatait tartalmazza. Az MGX értékét naponta egyszer határozzák meg és rendszeresen nyomon követhető. az alábbi aloldalon: http://www.magro.hu/magro-gabona-index.

Az index létrehozását az az igény generálta, amely szerint a termelők és kereskedők egyaránt árinformációs hiánnyal küzdenek és ennek révén hibás döntéseket hoznak. A Gabonaindex révén olyan információkhoz juthatnak a termelők, amelynek révén a piaci helyzet könnyedén áttekinthető és a naprakész információk lehetővé teszik a megalapozott döntéseket.

Csak pár kattintás az internetes piactérre és máris tájékozódhatunk a napi aktuális árakról.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.