Főoldal » Egészség a szakembereken is múlik! Ösztöndíj ápolóknak!

Egészség a szakembereken is múlik! Ösztöndíj ápolóknak!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Érvek az ápolói szakma mellett

Ápolónak lenni nem csak egy foglalkozás. A benne lévők azt tartják, hogy az egyik legszebb, de a legnehezebb hivatás. Amellett, hogy az ápolók magabiztos szaktudásukkal az orvosok biztos segítői, a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegeknek és hozzátartozóiknak is támaszt nyújtanak. Összeszedtük azokat az érveket, amelyek az ápoló hivatás mellett szólnak.

Biztos szakmai tudás

A minőségi ápolási munka elképzelhetetlen magasan képzett, kvalifikált és hivatástudattal rendelkező szakdolgozói gárda nélkül. Az ápolók alkotják az egészségügyi dolgozók legnépesebb csoportját, kiemelt szerepet töltenek be a betegségek megelőzésében, a gyógykezelések és a rehabilitáció folyamatában. A szakápolóknak rendkívül sokrétű szaktudással kell rendelkezniük. Az ápolói szakma olyan tudást nyújt, amellyel minél magasabb szintű ápolói munka végezhető, például az otthoni betegápolás, diabetológia, geriátria, vagy foglalkozás-egészségügy területén.

Kedvezőbb elhelyezkedési lehetőségek

Magyarországon állandó hiány van a szakképzett ápolókból, így a képzés elvégzésével könnyen el tudsz helyezkedni. Ezzel a végzettséggel változatos munkalehetőségek várnak a kórházakban, klinikákon, szanatóriumokban és egyéb egészségügyi, illetve gondozási feladatot ellátó intézményekben. Magasabb szakmai végzettséggel könnyebben dolgozhatsz majd számodra megfelelő egészségügyi intézményben.(Bővebben és eredetiben itt!)

Második részlet

Milyen összegű ösztöndíjat kaphatsz?

Az ösztöndíj mértéke 3,01 tanulmányi átlagtól egységesen havonta nettó 40.000 forint.

A Szabóky ösztöndíj összege egészen addig nem befolyásolja a mi ösztöndíjunk mértékét, amíg a két ösztöndíj együttesen nem haladja meg a mindenkor érvényes garantált nettó bérminimum (2019-ben 129.675 Ft) összegét.

Mire fordítható az ösztöndíj?

Az ösztöndíj szabad felhasználású, így bármire fordíthatod az összeget, akár a megélhetésedre, vagy a tanulmányaidhoz szükséges eszközök és szakkönyvek megvásárlására. Beiratkozhatsz egy nyelvtanfolyamra, vagy ha szeretsz sportolni, részt vehetsz különböző fejlesztő táborokban.

Mit várunk el Tőled az ösztöndíj-támogatás ellenében?

Elsősorban azt, hogy tanulj! Végezd el a képzést! Sikeresen tedd le a vizsgáidat! – Minden bizonnyal nem újdonságok Számodra, de ezeknek most még nagyobb jelentősége van.

A szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig dolgozz valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál a megszerzett szakképesítésednek megfelelő munkakörben (vagy kétszer annyi ideig legalább heti 18 órás részmunkaidőben), amennyi ideig az ösztöndíjat kaptad.

A részletes pályázati feltételekről az Ösztöndíjprogram menüpont Ösztöndíjas pályázati felhívás almenüpontja alatt tájékozódhatsz.

Tarts velünk! (Ösztöndíjról bővebben itt!)

Forrás:Ápoló leszek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.