Főoldal » Együtt a termelővel – Barátunk a termelő

Együtt a termelővel – Barátunk a termelő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi, a közösség által támogatott mezőgazdaság rendszerét népszerűsítő  programot szervez.

Ennek keretében nyolc nemzetközi civil szervezet működik együtt egy „Grundtvig” pályázat keretében, hogy minél szélesebb körben megismertessék azokat a közösségi kezdeményezéseket, amelyek egy-egy termelő és egy-egy vásárlói csoport közvetlen és állandó kapcsolatán alapulnak.

A fogyasztók szerződésben is kötelezik magukat a gazdaság termékeinek megvásárlására, a közös kockázatvállalásra és bizonyos esetekben az aktív részvételre. A termelő pedig ugyanebben a szerződésben vállalja, hogy heti rendszerességgel látja el termékeivel a fogyasztókat, valamint hogy biztosítja a gazdaság teljes átláthatóságát.

2012 februárjában olyan gazdálkodókat és fogyasztókat látnak vendégül Angliából, Franciaországból és Németországból, ahol már jól működik ez a rendszer.

A programok:

EGYÜTT A TERMELŐVEL: a közösség által támogatott mezőgazdaság testközelből 2012. február 2. (csütörtök), 16.00-19.00 Francia Intézet (1011. Budapest Fő u. 17.), Amfiteátrum, 1. emelet

Látogatás a Háromkaptár biokertben – könnyű ebéddel 2012. február 4. (szombat), 10.00-16.00 2021 Tahitótfalu, Tamási Áron út (megközelítés:http://haromkaptar.hu/biokert/index.php?option=com_content&view=article&id=8)

Találkozó:

10.00-kor a Biokertben.A résztvevők meglátogatják az egyik első olyan hazai gazdaságot, ami a közösség által támogatott mezőgazdálkodás elvei szerint működik. A nap során bemutatkoznak a meghívott vendégek Angliából, Franciaországból és Németországból, és beszélgetünk a magyar gazdákkal is. A tolmácsolás biztosított lesz.

A program után a biokert terményeiből készült könnyű ebéddel várják az érdeklődőket!

BARÁTUNK A TERMELŐ: a közösség által támogatott mezőgazdaság 2012. február 5. (vasárnap), 15.00-17.00 Waldorf Általános Iskola és Gimnázium (6725. Szeged, Kolozsvári tér 1-2.)

A programról bővebben: http://tudatosvasarlo.hu/esemeny/baratunk-termelo-kozosseg-altal-tamogat…

Részvételi szándékát , kérjük, február 2-ig jelezze az alábbi e-mail címen: Lőrincz Zsuzsanna zsuzsa@tve.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.