Főoldal » Élelmiszer higiénia- és biztonság

Élelmiszer higiénia- és biztonság

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az élelmiszer-higiénia ismeretanyaga az elmúlt évtizedben jelentősen kibővült, tükrözve az élelmiszer-biztonság kialakításában betöltött kiemelkedő szerepét az élelmiszerlánc teljes vertikumában.Ebben segítenek a termelőnek/feldolgozónak/fogyasztónak egyaránt eligazodni az alábbi szakkönyvek.

Barta József – Körmendy Imre: Növényi nyersanyagok feldolgozástechnológiai műveletei

A könyv részletesen ismerteti a technológiai eljárások megértéséhez szükséges tudnivalókat: nyersanyagismereti, mikrobiológiai, élelmiszzeripari művelettani és gépészeti valamint csomagolástechnikai ismereteket. A mű egyetemi tankönyvnek készült, de haszonnal forgathatják a feldolgozástecnológia területén tevékenykedő szakemberek, vállalkozók, tudományos kutatók is. A kétkötetes kiadvány második kötete a növényi nyersanyagok hőközléses tartósító technológiáinak leírását tartalmazza.

Balla Csaba – Siró István: Élelmiszer-biztonság és -minőség

A napjaink egyik frekventált témaköre az élelmiszer-biztonság.
A lakosság teljes körét érintő témát nagy terjedelmű mű dolgozza fel három kötetben. Az első kötet az alapismereteket tartalmazza, a második a korszerű élelmezés-feldolgozási technológiák minőségre gyakorolt hatását, míg a harmadik kötet a fogyasztóvédelemmel és az élelmiszer ellenőrzéssel foglalkozik.

Laczay Péter: Élelmiszer-higiénia Élelmiszerlánc biztonság

Az élelmiszerek biztonságos fogyaszthatóságának megteremtése az élelmiszer-ipari vállalkozók feladata és felelőssége. Ennek az élelmiszer-higiéniai szabályok és követelmények betartásával, a veszélyelemzésen alapuló önellenőrzési rendszer kialakításával és működtetésével tudnak eleget tenni. Az élelmiszer-higiéniai szabályok és követelmények betartását az állam a hatósági élelmiszer-ellenőrzés keretében kontrollálja. 

Ernyei György – Bánáti Diána – Sipos László: Élelmiszerbiztonság és élelmiszer-biztonság menedzsment

A kiadvány fejezetcímei:

Élelmiszerbiztonság alapjai
Élelmiszerbiztonság szabályozás alapelvei
Szabályozás és döntéshozatal az EU-ban
Magyar élelmiszerjog és szabályozás
Élelmiszerbiztonsági menedzsment
Az élelmiszerbiztonság menedzsment funkciói és költségei
Élelmiszerbiztonság irányítási rendszerei

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.