Főoldal » Elfogyasztjuk a jövőnk?! – plakátkiállítás

Elfogyasztjuk a jövőnk?! – plakátkiállítás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A kiállítás egy Grundtvig Tanulási Kapcsolatok Projekt keretében valósult meg, négy ország 1-1 civil szervezetének együttműködésével.(Ausztria-Südwind, Magyarország-Anthropolis Egyesület, Szlovákia-SCCD, Szlovénia-Humanitas).

A  kiállítás célja

Több annál, hogy  felhívja a figyelmet a globalizáció néhány káros következményére. A szervezetek az elgondolkodtatáson túl aktív cselekvésre is szeretnének ösztönözni. Ezért lett a kiállítás fő üzenete: Egyszerű döntések változtatják meg a világot!

A közösen megtervezett és kivitelezett utazó plakátkiállítás arra hívja fel a figyelmet, hogy mindennapi döntéseink egy része közvetett és gyakran káros hatással van azok életére, akik a bolygónk tőlünk távoli pontjain élnek.

A kiállítás 11 globális problémát vet fel, ezeknek főként emberi jogi és környezetvédelmi vetületeire koncentrálva, és minden esetben konkrét javaslatokkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy egyéni döntéseinkkel hogyan alapozhatjuk meg egy igazságosabb és fenntarthatóbb világ jövőjét.

[token node title-raw]

Példákat hozunk arra, hogyan vállalhatunk szerepet az ökoszisztéma fenntartásában étkezési szokásaink megváltoztatásával, mi a szerepe a fenntarthatóságban a tudatos vásárlói magatartásnak. Hogyan hathatunk olyan munkaadókra, akik nem veszik figyelembe az alapvető emberi-munkavállalói jogokat, illetve olyan további témákat is érintünk, mint a média és a kritikus olvasás jelentősége a mediatizált világban, a gyerekmunka, az elektronikus hulladék stb.

A kiállítás képi világa szándékosan provokatív, nemcsak a tekinteteket vonzza, hanem próbálja a nézőt „kirántani” a közönyösségből.

A bevezetőt is tartalmazó 12 plakátból álló kiállítást úgy terveztük, hogy könnyen szállítható és bemutatható legyen bármilyen helyszínen az érdeklődő közönségnek, 14 éves kortól. Az ingyenes kiállítás megrendelhető az office@anthropolis.hu e-mail címen.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.