Főoldal » Érdekességek innen-onnan…

Érdekességek innen-onnan…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Önsörfőző-szindróma

Vannak emberek, akiknek alkoholt termel a gyomruk 

Japánban az ötvenes évek óta több tucat olyan esetet jegyzett fel az orvostudomány, amikor olyan embereknél mértek komoly alkoholfogyasztást feltételező véralkoholszintet, akik bizonyítottan egy kortyot sem ittak előtte. A japán orvosok a meitei-sho kifejezést használták erre a tünetegyüttesre, amit az angol szaknyelv később úgy vett át, hogy auto-brewery syndrome, magyarul önsörfőző-szindróma.

A férfiak idióták?

Tudományos tény: a férfiak idióták!

A férfiak idióták, és az idióták őrültségeket tesznek – és ezt már tudományosan is bizonyított ténynek tekinthetjük. Legalábbis, ha hiszünk a BMJ tudományos magazin karácsonyi kiadásában közölt tanulmánynak.

Videó: így változott a női szépségideál 100 év alatt

 A női szépség örök, a nőideál viszont időről-időre változik. Az alábbi videóban egyetlen modell segítségével azt mutatják be, hogyan változtak a női szépségideálok az 1900-as évektől napjainkig.

Kutyatévé indult Németországban

Saját televíziós csatornát kaptak a kutyák Németországban: a DogTV hétfőtől sugározza a négylábúak igényeinek megfelelően kialakított adását. Az Egyesült Államokból származó programot a németországi kábeltévé-szolgáltató, a Deutsche Telekom szóvivőjének keddi közleménye szerint teljesen a kutyák szükségleteinek megfelelően, tudományos ismeretek alapján dolgozták ki szakértők.

Miért fáj annyira, ha megvágja az ujját papírral?

Mindannyian vágtuk már meg a kezünket papírlap élével, és mindannyiunknak élénk emlékeink vannak róla, hogy azok az egészen apró sebek bizony pokolian tudnak fájni. Az a helyzet, hogy a tudomány szerint ez valóban így van: a papírvágások nyoma sokkal fájdalmasabb, mintha mondjuk egy késsel vágtuk volna meg magunkat. De vajon miért?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.