Főoldal » Erdőismereti vetélkedő

Erdőismereti vetélkedő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A magyar erdők a Ti örökségetek, körbevesznek Benneteket, akár városban, akár kistelepülésen éltek. Mindennapi életetek legalapvetőbb feltételeit biztosítják az oxigéntől a tűzifáig. Nélkülük sivár és elviselhetetlen pusztasággá változna a világ, nélkülük nem gondolhatnátok bizakodóan a saját és a gyermekeitek jövőjére, egészségére, életére. oeeA magyar erdőket másfél évszázada sok-sok erdészgeneráció gondozta, gondozza és gyarapítja mind a mai napig azért, hogy a klímaváltozás hatásainak ellenálló és változatos erdőterületek várják a kirándulókat, sportolókat, andalgókat, kikapcsolódni és feltöltődni vágyókat, mindenkit. Hogy egy napon felfedezhessétek ezt a csodálatosan gazdag és sokszínű örökséget.

Eljött ez a nap: lépjetek be a magyar erdőkbe, fedezzétek fel az örökségeteket!

Ha 2016 októbere és 2017 januárja között az Országos Erdészeti Egyesülettel tartotok a „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedő során, megismerhetitek a magyarországi erdőgazdálkodás, erdei természetvédelem és az erdészeti munka legfontosabb elemeit és érdekességeit. És nem utolsósorban értékes ajándékokat nyerhettek!

Mindehhez mit kell tennetek?

1. Alkossatok háromfős csapatot.

2. A csapat és a csapattagok neveivel, valamint rövid bemutatkozással jelentkezzetek 2016. október 31-ig a fedezdfel@oee.hu e-mail címen.

3. November első hetétől kezdve hat héten át oldjátok meg a hetente e-mailben megkapott és a vetélkedő közösségi média-felületein (Facebook, Instagram) közzétett feladatokat.

4. 2016. december közepe és január vége között pedig az izgalmas és nagy kreativitást igénylő terepi feladatok következnek.

5. Lépjetek be az erdőbe, ismerkedjetek meg közelebbről is természeti örökségetekkel.

 

További információk:

www.oee.hu/fedezdfel

www.facebook.hu/fedezdfel

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.