Főoldal » FeHoVa kiállítás

FeHoVa kiállítás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Óriási, 22 400 literes akvárium lesz az egyik különleges látnivalója a Hungexpo Budapest Vásárcsarnokban február 16-án megnyíló Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításnak (FeHoVA) – ismertette a halasstandot “berendező” rétimajori Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Tájékoztatása szerint Rétimajorban már “szoktatják” a zárt térhez és a halastavakénál lényegesen temperáltabb vízhőmérséklethez a vásár idejére a hatalmas, Portugáliából bérelt akváriumba kerülő halakat. A négyfokos vízből kiemelt, a hideg miatt ledermedt pikkelyeseket több napig, 14-15 fokos vízben készítik fel az átmeneti áttelepítésre.

A hazai vizekben honos halfajták mellett látható lesz a hazai halfauna újdonsága, a Fejér megyei Rétimajorban már sikerrel nevelt lapátorrú tok is. A kecsegéhez hasonló, az amerikai kontinensen őshonos halfaj húsa, ikrája igen értékes, ízletes és jól eladható, és mivel planktonokkal táplálkozik, tavakban, a pontyokkal, s egyéb halfajokkal “társbérletben” is gazdaságosan tartható.

A FeHoVá-n az idén először felállítanak egy nagyméretű halasmedencét is, amelyben interaktív horgászversenyeket, horgászbemutatókat tartanak. A horgászegyesületek tagjait versenyre invitálják; ők technikai, elméleti, ügyességi vetélkedőkön versenghetnek, és bemutathatják halfőző tudományukat is.

Idén újra felejthetetlennek ígérkező trófeabemutatót tekinthetnek meg a látogatók a kiállítás keretein belül, melynek megszervezésében a Nimród Vadászújság is segített. Az érdeklődők betekinthetnek Észak-Amerika vadonjaiba, és megcsodálhatják az ottani élővilágot.

Szintén a Nimród Vadászújság, valamint a megyei vadászkamarák és vadászszövetségek segítségével bemutatásra kerül 100 db magyar nagyvad trófea, megmutatva ezzel a magyar vadászat régi fényét, a világban kivívott hírnevéhez méltóan.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.