Főoldal » Fiatal gazdák támogatása

Fiatal gazdák támogatása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Támogatást igényelhetnek a fiatal gazdák 
 
Október elsejétől már igényelhetik támogatásuk döntő hányadának kifizetését azon fiatal gazdák, akik ezt júliusban elmulasztották.
 
A gazdák a támogatás 90 százalékának kifizetését október 1. és 31. között kérvényezhetik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).
Az MVH közleménye felhívja a figyelmet a pontosságra is: oda kell figyelniük a 2009. szeptember 15. és október 31. között támogatási kérelmet benyújtott fiatal gazda támogatásban részesült termelőnek arra is, hogy a 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet 7. paragrafusa első bekezdése értelmében “legkésőbb a támogatási kérelemnek helyt adó határozat jogerőre emelkedését követően másodikként megnyíló kifizetési időszak végéig” kötelesek a támogatási összeg 90 százalékára vonatkozó kifizetési kérelmet benyújtani.

Ez azon ügyfeleket érinti, akiknek a 2009. évben benyújtott támogatási kérelemre vonatkozó jóváhagyó határozata 2011. április 30. után emelkedett jogerőre, mivel a 2011. július 1. és 31. közötti benyújtási időszak volt az első kifizetési időszak, tehát a második kifizetési időszak most következik.

A kifizetési kérelmet a 155/2011. (IX.22.) számú MVH közlemény mellékletében lévő formanyomtatványon, az ügyfél székhelye-lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez postai úton kell benyújtani egy példányban október 1. és 31. között. A benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, ezért a kifizetési kérelem legkésőbb november 2-án adható postára. A benyújtás napja a borítékon szereplő postai bélyegző dátuma.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet, ha a kis- és középvállalkozás kódja – más néven minősítő kód – a kérelmező mulasztása miatt nem szerepel az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében regisztrált adatok között. A minősítő kódot legkésőbb a kifizetési kérelem benyújtásával egyidejűleg kell bejelenteni.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a kérelmet akkor is, ha azt nem formanyomtatványon, vagy nem a megadott határidőben nyújtották be, vagy nem az igény érvényesítésére jogosult nyújtotta be, vagy a kérelmező legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg sem jelenti be az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe a fizetési számlaszámát, illetve ha a kérelem főlapját a kérelmező nem hitelesítette eredeti aláírásával.

A közlemény szerint a kifizetési kérelem formanyomtatványai letölthetőek a www.mvh.gov.hu weboldalról a közlemények menüpontból. Információk www.mvh.gov.hu és a www.agrarkamra.hu honlapon is elérhetők.
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.