Főoldal » Gazda Hírek…

Gazda Hírek…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Január 31-ig még pontosítani lehet a 2015-ben kiírt AKG pályázatok területeit

Módosult a VP-4-10.1.1.-15. kódszám alatti, Agrár-környezetgazdálkodási Pályázati Felhívás IX. fejezetének 3. b.) pontja 2016. december 30-án.A módosítás eredményeként a kedvezményezett, támogatói okirattal rendelkező ügyfelek a kérelembenyújtás során esetlegesen nem megfelelően felmért, kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekre vonatkozóan 2017. január 31-ig ismételten, pontosítottan beadhatják területi igényeiket.A fenti pontosítás abban az esetben lehetséges, ha a támogatásra jogosult a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület valamely részére nem tudja igazolni a kötelezettségvállalási időszak teljes időtartamára a jogszerű földhasználatot. Ebben az esetben a támogatásra jogosultság mértékét az adott kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területen belüli, jogszerű földhasználattal rendelkező egység ismételt felmérésével csökkentheti. Az új poligon mérésére és a részleges visszavonás benyújtására legkésőbb 2017. január 31-ig van lehetőség.Az érintett kérelmek a mai naptól a www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalon nyújthatóak be a visszavonási kérelem kitöltési útmutatója segítségével, amely az alábbi linken érhető el: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/925/tajekoztatok/vp-akg-kozleme-4

Ökológiai gazdálkodás támogatása – kötelezettségátadás

Az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása című pályázat esetében a kötelezettségátadásra a vis maior esetektől eltekintve a támogatás 2. évétől van lehetőség, így a 2016. január 1-én indul kötelezettségvállalási időszakot figyelembe véve ezt a 2017-es évre vonatkozóan lehetett először megtenni. A kötelezettség átadására vonatkozó kérelmek beadásának a határideje a 2017., azaz a második év vonatkozásában 2016. december 31. volt. A kötelezettségátadásra vonatkozó részletes információk a Széchenyi 2020 honlapon található VP-ÖKO pályázati felhívás (https://www.palyazat.gov.hu/doc/4525) 3.2. fejezetének VII. és VIII. pontjaiban találhatók.

Glifozát…

A glifozát gyenge szerves sav,színtelen kristályos, szilárd vegyület, vízben jól oldódik.Világszerte elterjedt gyomirtószer gyümölcsök, zöldségek, szántóföldi növények termesztése során, vízi és szárazföldi termesztésben. A GMO-k terjedésével a glifozát felhasználás radikálisan megnőtt az elmúlt években, főleg a génmódosított glifozátrezisztens kukorica alkalmazása miatt. . A glifozát irritációt okoz szemben, bőrön, lenyelés esetén a felső emésztőszervekben, belégzés esetén a tüdőben, légutakban, köhögést, tüsszögést váltva ki. Újabb kutatási eredmények a glifozát teratogén és hormonkárosító hatásáról számoltak be.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.