Főoldal » Gazda Hírek…

Gazda Hírek…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A tavalyinál szerényebb szőlőtermés várható

A tavalyinál szerényebb szőlőtermést jósoltak a környékbeli hegyközségek gazdái és a borrendek az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban Szent Vince napján, vasárnap.Kalmár István mórahalmi hegybíró, miután levágott néhány vesszőt az emlékpark skanzenjének szőlőskertjében, elmondta, az elmúlt hetekben tapasztalt kemény fagyok nem tettek jót az ültetvényeknek. A tőkék és a szőlővesszők azonban nem fagytak el, a rügyek között is vannak szép zöldek, így ha a szokatlanul hideg időjárás nem okoz további károkat, a tavalyinál 25-30 százalékkal kevesebb szőlőtermés várható.
A gazdák a rügykezdemények állapotából nemcsak a jövendő termésre következtetnek, a hagyományoknak megfelelően a levágott vesszőket meleg szobában vízbe állítják, és a hajtások alapján azt is megmondják hamarosan, mikor érdemes elkezdeni a szőlő metszését.

 

PREGA Konferencia és Kiállítás…

A harmadik PREGA Konferencia és Kiállításon vezető vállalatoktól, hazai és külföldi szakértő előadóktól kaphat precíziós gazdálkodási gyakorlati információkat és ismerheti meg a legfrissebb nemzetközi trendeket.

Időpont: 2017. február 22.
Helyszín: Budapest, Hotel Aquaworld Resort

ERASMUS+ K2 projekt- menedzser

A RUSDELA vidékfejlesztési (Erasmus + felnőtt tanulási projekt) azonnal kezdéssel projektmenedzsert keres.
A RUSDELA (Fenntartható Vidékfejlesztés Helyi Szereplők Számára) című ERASMUS+ pályázat elmaradott európai térségek és kistelepülések számára nyújt segítséget fenntartható vidékfejlesztési stratégiák kidolgozására. A projekt keretein belül egy oktatási anyag kerül kidolgozásra és tesztelésre 6 európai partner (spanyol, görög, bolgár, magyar, olasz) részvételével.
Részletek és jelentkezési információk a kiírásban (csatolva).

 

Csatolások
erasmus_projekt_menedzser-profil_2017.pdf

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.