Főoldal » Gazda Hírek röviden

Gazda Hírek röviden

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kertészeti gépbeszerzési pályázatokb.kalász

Kertészet korszerűsítése – Kertészeti gépbeszerzés támogatása” elnevezésű VP2-4.1.3.5-16 kódszámú felhívás

 • A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a 18,08 milliárd Ft.
 • A projektek megvalósítási területe Magyarország.
 • Mezőgazdasági termelők, termelői csoport és termelői szervezetek igényelhetnek támogatást. Konzorciumi formában is van lehetőség kérelem benyújtására.
 • Egyéni projekt esetén maximum 10 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 20 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a pályázók a rendelkezésre álló forrás erejéig.

  Csökkent a biológiai sokszínűség

   

  A mezőgazdasági termelékenység fokozását ösztönző agrártámogatási rendszert tette felelőssé Magyarország vadmadár állományának és biológiai sokszínűségének csökkenéséért Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.
  Vissza kellene térni a sok száz, több ezer éven keresztül fenntarthatóan működő megoldásokhoz. Nemcsak néhány madár eltűnéséről van szó: eltűnnek az apróvadak, ezzel a vadgazdálkodást is kár éri. Hozzátette: a természetkímélő gazdálkodási megoldások háttérbe sorolódnak, az ilyen támogatást elnyerő területek száma csökkent.A probléma különösen erősen érinti a réteken és szántóföldeken élő fajokat.

  Kutatók éjszakája

  Országszerte 46 város csaknem 200 helyszínén több mint kétezer programmal várja az érdeklődőket szeptember 30-án a Kutatók Éjszakája, amelynek célja, hogy kedvet adjon a fiataloknak a tudományos életpályához, és életszerűbbé tegye a kutatókról kialakult, gyakran előítéleteken alapuló képet. A tehetséges fiatalok bevonása a tudományos kutatás világába Európa jövőbeli versenyképességének záloga – fogalmaznak a szervezők, akik kiemelik azt is: a részvétel minden helyszínen ingyenes, ám a nagy érdeklődés miatt bizonyos programokra előre kell regisztrálni a kutatokejszakaja.eu internetes oldalon.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.