Főoldal » Gazda hírek röviden – 2016/24

Gazda hírek röviden – 2016/24

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

4,5 milliárd forint vízvédelmi és élőhelyfejlesztési beruházásokra

Két új pályázati felhívás jelent meg a Vidékfejlesztési programban 4,5 milliárd forint értékben, a pénzből elsősorban az éghajlatváltozással összefüggő problémák kezelését, a belföldi vizek mennyiségi és minőségi védelmét, valamint a biodiverzitás megőrzését támogatják.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a www.mvh.gov.hu weboldalon.

Kölcsönös Megfeleltetés kézikönyv 2016.

Megjelent a Kamara honlapján a Kölcsönös Megfeleltetés kézikönyv 2016. évi frissített változata, melyben átvezették a vonatkozó jogszabály-módosításokat, hogy a gazdálkodók pontos információval rendelkezzenek az aktualizált előírásokat illetően. 

A kézikönyv elérhető és letölthető az alábbi linken: http://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/618-kolcsonos-megfeleltetes-gazdalkodoi-kezikonyv

Megalakult a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség

A szövetség legfontosabb célkitűzései között szerepel például a helyi és a hazai piac védelme, a kis- és középvállalatok, illetve a helyben gyártott termékek készítőinek megerősítése, a termékek piacra juttatásának segítése, továbbá a multinacionális édesipari kínálat alternatívájaként a belföldi kis- és közepes cégek termékeinek piaci támogatása.

Az érdekvédelmi szervezet nemcsak a gyártók, hanem a kereskedők képviseletét is ellátja, illetve összefogja a csokoládé és az édesipar kommunikációját, elősegíti az oktató és a nevelő munkát, a szakmai képzést, és a lakosság tájékoztatását. Ez utóbbi a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében is fontos.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.