Főoldal » Gazda Hírek röviden…

Gazda Hírek röviden…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Pályázat az Év Agrárembere Díjra

Még 20 napig, azaz november 20-ig lehet jelöltet állítani Az Év Agrárembere Díjra. 2016-ban 11 kategóriában zajlik a megmérettetés.

…részletek

Az Év Pincészete

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken található Patricius Borház lett az idén az év pincészete. Az Év Pincészete címmel azt a borászatot jutalmazzák, amely a legtöbbet tette bel- és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széleskörű népszerűsítéséért az adott évben.

Kötelező kamarai tagság

A jövő évtől ismét kötelezővé válik a kamarai tagság a hivatásos és a sportvadászok számára egyaránt.

A módosító javaslat célja kettős, egyrészt összhangot teremt a közelmúltban módosított, a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény rendelkezéseivel, másrészt visszaállítja a kötelező kamarai tagságot minden vadászati tevékenységet folytató természetes személy számára. A tervezet szigorításokat is tartalmaz, rögzíti ugyanis, hogy vadászati tevékenységet csak olyan személy végezhet, aki a jogszabályok által előírt és a kamara által lebonyolított, magas szintű elméleti és gyakorlati képzést eredményesen elvégezte.

Nemzeti Erdőstratégia

Elfogadta a kormány a Nemzeti Erdőstratégiát (NES). Az új erdészeti stratégia az erdő védelmi, gazdasági és közjóléti funkció hármasának kiegyensúlyozott érvényesülését biztosítja.

A stratégia alapját a Nemzeti Erdőprogram (NEP) adta, amely középtávú programként 2006-2015 közötti időszakra határozta meg az erdőt érintő szakmapolitikákat. Ennek lejártát követően a Nemzeti Erdőstratégia kialakítása során a Földművelésügyi Minisztérium figyelembe vette az azóta kialakult nemzetközi trendeket, valamint az új szakmai kihívásokat.

A NES itt elérhető.

Pályázat – „Számítógép a mindennapi társ 9” címmel

Az Országos Informatikai Programiroda által a „Számítógép a mindennapi társ 9” címmel számítógépek, szoftverek és informatikai szolgáltatások komplex rendszerének beszerzésére kiírt pályázat végső benyújtási határideje hamarosan lejár. A pályázók érdekében póthatáridő került megállapításra, mely további három napig teszi lehetővé a pályázatok benyújtását. A bírálaton való részvételhez elégséges a pályázat elektronikus kitöltése, így még akkor sincs elkésve a közelgő határidő ellenére (november 09. szerda 24 óra), ha még nem látott eddig hozzá a kitöltéshez.

A pályázat végső benyújtási határideje: 2016. november 09. szerda 24. óra.
A részletes pályázati kiírást a www.oip.hu oldalon tekinthetik meg, a pályázati adatlap kitöltő rendszert közvetlenül is elérhetik a www.oip.hu/adatlap címen, alább pedig olvashatnak egy rövidített kivonatot a pályázati kiírásból.
Amennyiben a pályázattal, vagy a kitöltéssel kapcsolatban segítségre van szüksége hívja bizalommal az 1/633-3828-as vagy a 70/310-2981-es információs vonalunkat, vagy írjon a palyazat@oip.hu címre.
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.