Főoldal » Gazda Hírek röviden…

Gazda Hírek röviden…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A felügyeleti díj befizetéséről…

  1. január 31-e a 2016. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének befizetési határideje. A fizetési értesítő a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) bevallási felületén (www.nebih.gov.hu/ E-ügyintézés) érhető el.

A felügyeleti díj második részletét a hivatal 10032000-00289782-30006016 számú elkülönített fizetési számlájára kell utalni. A NÉBIH kéri, hogy az érintettek az utalás közleményében tüntessék fel a második részlethez tartozó bizonylatszámot, valamint a bevalló adószámát, vagy adóazonosító jelét.
A NÉBIH felügyeleti díj ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll az ügyfelek rendelkezésére. További hasznos információk olvashatók a http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/felir weboldalon.

Stockholmi Víz Díj – pályázati felhívás

Nevezés: angol nyelvű, egyoldalas kivonattal, egyénileg vagy egy legfeljebb háromfős csapattal az www.ifivizdij.hu honlapon keresztül. Kreatív, érdeklődő diákok jelentkezését várják!
Nevezési határidő: 2017. február 5.
Napjainkban sokat hallottunk a vízzel kapcsolatos kihívásokról: szélsőséges vízjárás, szárazság árvizek, ivóvízhiány, szennyezések, és még sorolhatnánk. Minden vízzel kapcsolatos tudásra, újításra, kreativitásra egyre nagyobb szükség van. Szakmáktól függetlenül. A Stockholmi Ifjúsági Víz Díj ennek segítését tűzte célul. Segítsünk diákjaiknak, hogy kipróbálhassák magukat! Pályázhatnak környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jellegű helyi, regionális, országos, vagy globális problémákkal és megoldásukkal. A pályaművek foglalkozhatnak vízminőségi kérdéssel, vízkészlet gazdálkodással, vízvédelemmel, de akár a víz társadalmi vonatkozásainak bemutatásával is.
A hazai győztes Stockholmban mutatja be pályaművét az évente megrendezett stockholmi Víz Világhét keretében lezajló nemzetközi megmérettetésen. A nemzetközi győztes a Stockholm Junior Water Prize-on kívül, melyet a verseny védnöke, Viktória svéd koronahercegnő ad át, 15.000 dollárt is kap.
Magyarország 2013. óta vesz részt a versenyben és az eddigi győztesek a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, a tatai Eötvös József Gimnázium, a budapesti Városmajori Gimnázium és kecskeméti Kada Elek szakközépiskola tanulói.
Bővebb információ: www.ifivizdij.hu

Beszélgetések az önellátásról című sorozat, 2. kötet

http://okovolgy.hu/beszelgetesek-az-onellatasrol-2-mar-megrendelheto/

Hogyan készítsünk házilag natúr kozmetikumokat? Hogyan kell kemencét építeni és kenyeret sütni? Milyen módon készíthetünk tejtermékeket, sajtokat? Hogyan lehet előállítani a villamos áramot családi léptékben? Milyen módszerrel őrizhetjük meg az egészségünket, és milyen módon kezelhetők a betegségek az önellátás körülményei között? Hogyan kezdjünk neki a méhészkedésnek, hogyan juthatunk saját mézhez?
15 fejezet, 360 oldal, 117 fénykép és magyarázó rajz, 83 keretes rész és több száz recept.

A pályázatokban megadott mérföldkövek módosításának lehetőségeiről…

https://www.palyazat.gov.hu/a-vp-irnyt-hatsg-kzlemnynek-mdosulsa-a-mrfldkvek-kedvezmnyezetti-rdekkrn-kvl-ll-okok-miatti-teljesthetetlensge-esetn-kvetend-eljrsrl
A projektek megvalósítása során, a mérföldkövek kedvezményezetti érdekkörön kívül álló okok miatti teljesíthetetlensége esetén a kedvezményezett a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet (továbbiakban: 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet) 86-87. §-okban szabályozott eljárásrend alapján, a támogatói okirat kézhezvételét követő naptól, avagy az okok tudomásra jutásától számított 8 napon belül kérheti a mérföldkövek teljesítési határidejének módosítását.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.