Főoldal » Gazda Hírek röviden

Gazda Hírek röviden

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál

Május 20-ig várják a nevezéseket az idei Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválra, amelyet október 12. és 15. között rendeznek meg a szolnoki Tisza Moziban.

A filmfesztivál olyan különböző műfajú alkotásoknak biztosít fórumot, amelyek valamilyen formában a tudományhoz kapcsolódnak: tudományos munkáról, tudományos eredményekről szólnak, vagy cselekményükben, nyelvükben, előadásmódjukban fontos szerephez jut a tudomány.

A 2017-es Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválra a Tisza Mozi Fesztivál oldalon lehet nevezni, ahol további részletek is megtalálhatók.

Agrártörténeti érdekességek: Kis “dinnyetörténelem”

Agrártörténeti érdekességek: Kis “dinnyetörténelem”: http://www.csanyidinnye.hu/tortenelem.htm A görögdinnye története  A görögdinnye szanszkrit neve chaya-pula.

Farsangfarka Fesztivál

Farsangfarka Fesztivál elnevezéssel új télbúcsúztató karnevállal várják a közönséget Szentendrén február 24. és 26. között.

A Szentendrei Kulturális Központ tájékoztatása szerint hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg a karnevált február utolsó hétvégéjén. A Fő téren izgalmas kültéri dekorációval, tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget, és gasztronómiai vásár is várja a látogatókat.

II. Fenntarthatósági konferencia

Időpont: 2017. február 24. péntek
Helyszín
: Tanext Akadémia és Szakképző Iskola

Cím: XIX. 1195 Budapest/ Kispest, József Attila u. 74.

A konferencia célja az egymástól tanulás, közös gondolkodás, tapasztalatok átadása és megosztása a fenntarthatóság és a fenntarthatóság pedagógiája témakörében. „A környezetvédelem a fenntartható fejlődés sarokpontja, amelyben kulcsfontosságú az oktatás. A megfelelő életmód kialakításához szükséges készségeket, értékrendet, a fenntarthatóság szemléletét mindenki az iskola keretei közt sajátíthatja el. A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés sokrétű kapcsolati háló által vihető sikerre. A gazdasági szereplők, a lokális tényezők (önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek stb.) elhivatottá tétele elengedhetetlen.” (A Nemzetpolitikai stratégia kerete)

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szakmai vezető: Hajbáné Csuta Ildikó 06-20-9415-365, info@korisnonprofit.hu

JELENTKEZÉS

Határidő: 2017. február 20.

Az  adatokat jelentkezési íven az info@korisnonprofit.hu e-mail címre kérik elküldeni.  

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.