A kiírás feltételeinek megfelelő szervezetek pályázatát várják a felhívásban szereplő határidőn belül, azaz 2016. március 31. – 2016. május 1. között.
A pályázati felhívás szövege, a pályázati adatlap, a nyilatkozatok, valamint a pályázati eljárás során végig kötelezően figyelembe veendő beszámoló tájékoztató itt érhető el.

KÉKFRANKOS ÁPRILIS…

Több mint hetven Kárpát-medencei pincészet kékfrankosait ismerhetik meg a látogatók a szombati Kékfrankos Április Nagykóstolón, melynek vendégbora idén a kadarka lesz. A rendezvény mesterkurzusokkal és Prémium Bikavér teremmel is várja a közönséget a Corinthia Budapest Hotelben.    

A legelterjedtebb vörösbort adó szõlõfajtánk (a kékszőlők közül aránya 40%). A fajta a környező országokban is jelen van mint Blaufrankisch, Blauer Limberger vagy Lemberger, Limberger, Franconia, Frankovka, Frankovka modra vagy Moravka. Főbb magyarországi borvidékek a Szekszárdi, Villányi, Soproni, Egri, Mátraaljai borvidék (de az ország egész területén megtalálható, ahol kékszőlőt termelnek).  

A szőlőfajta borai kifejezetten változatosnak mondhatók. A kékfrankos kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt gyümölcsös bor vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel, de a fajta kiváló házasításokhoz is: a bikavérek legfontosabb alapanyaga.

Részletes információk a kóstolóról a www.kekfrankosaprilis.hu honlapon találhatók.