Főoldal » Gazda Hírek röviden…

Gazda Hírek röviden…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Országos Syngenta Borverseny

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre idén összesen 459 nevezés érkezett az ország összes bortermelő térségéből.

A megmérettetésen a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a tokaji borok vitték a prímet, a legjobb tizenhárom borból hetet a történelmi borvidék borászai készítettek.

Vidékjáró…

Múzeumok, kalandparkok és látogatóközpontok széles palettája kínál lehetőséget egy izgalmas osztálykirándulásra. A Vidékjáró magazin 2017-es számában bemutatja egy és kétnapos kirándulási csomagjait, amelyek szerte az országban az aktív kikapcsolódás és természetjárás élményét nyújtják.

Ezekről és más érdekes témákról is olvashat a Vidékjáró idei első számában, amely ide kattintva érhető el.

Kalandra fel!

Orchideák a lakásban

Csütörtöktől látogatható a seregszemle, ahol a rengeteg szép növény mellett választ kaphatunk a tartásukkal kapcsolatos összes kérdésünkre.

Az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltak és ma már mindenkinek van, vagy volt már egy-két cserép orchideája az ablakpárkányon. Tartásuk egyszerű, könnyen és hosszú ideig virágoznak, virágaik színesek, látványosak, ennek köszönhetik népszerűségüket.

A kiállításon a látogatókat a bel- és külföldi kereskedők virágzó orchideák hatalmas választékával várják.

TeSzedd! 7.

2017-ben évszakot váltva, ősszel szervezik meg Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját, ezzel csatlakozunk a nemzetközi Takarítási Világnaphoz. A TeSzedd! évek óta az ország legnagyobb és legsikeresebb közösségi környezetvédelmi akciója, amelyre idén immár 7. alkalommal kerül sor.

További információk:

www.teszedd.hu

Figyeljünk a virágmag vásárlásakor

Sokak kedvelt tavaszi időtöltése a kertészkedés. Olykor azonban a dísznövényeknél is előfordul, hogy a megvásárolt vetőmag nem hozza a várt eredményt. A forgalomba hozott kistasakos-, úgynevezett hobbi virágmagok minőségi követelményeit jogszabályok írják elő.

A tasakon fel kell tüntetni az alapvető termékinformációkat. Ezek közé tartozik a dísznövény magyar és tudományos neve, valamint a fajta neve, amelyek általában egy élethű, színes fotó mellett találhatóak. Szintén kötelező ráírni a csomagolásra a vetőmag forgalmazóját, a tétel egyedi megkülönböztető jelzését (ún. LOT szám, fémzárszám), valamint a tömegére vagy mennyiségére (gramm vagy darab) vonatkozó adatokat.

A minőségi hiba jelezhető írásban a növénytermesztési hatáskörében eljáró járási hivataloknál, illetve a NÉBIH ügyfélszolgálati felületén (ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

A Furmint éve…

A szaktárca – hagyományteremtő szándékkal – 2017-et a Furmint évének nyilvánította azért, hogy felhívja a nemzetközi és a belföldi piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára.

A Furmint évével kapcsolatban döntés született arról is, hogy az idén nemcsak a fehér- és a vörösboros Borkiválóság könyv készül, hanem külön furmintos kiadvánnyal is jelentkezik a Nemzeti borkiválóság Program, emellett meghirdetik a Furmint Országkóstolót is.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.