Főoldal » Gazda Hírek röviden…

Gazda Hírek röviden…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Megjelent az öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívás

A kiírt felhívás keretösszege 49,5 milliárd forint. A kormány a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében többek között a vízvisszatartást, a fenntartható gazdálkodást, a takarékos öntözési technológiák elterjesztését támogatja a pályázatban. Egyéni beruházás esetén 500 millió forint, kollektív esetén 1 milliárd forint a vissza nem térítendő támogatás felső határa.
A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatók be a www.mvh.gov.hu weboldalon 2016. július 6. és 2018. július 6. között. A pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek.

Aktuális növényvédelmi feladatok

 

– Felhívás a parlagfű elleni védekezésre:
http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/elelmiszerlanc-felugyeletert-felelos-allamtitkarsag/hirek/felhivas-a-parlagfu-elleni-vedekezesre
– Felhívás a mezei pocok fertőzöttség felmérésére és a védekezés végrehajtására:
http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/felhivas-a-mezei-pocok-fertozottseg-felmeresere-es-a-vedekezes-vegrehajtasara
– Május 1-től benyújtható a kérelem az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszeres védekezés támogatásához:
http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/agrargazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/majus-1-tol-benyujthato-a-kerelem-az-amerikai-szolokaboca-elleni-novenyvedoszeresvedekezes-tamogatasahoz

Módosultak az állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívások

 

A gazdálkodók érdekeit figyelembe véve módosultak az állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívások, a korábban ismertetett határidő módosítás mellett változtak egyebek között a termelői csoportokra és a termelői szervezetekre vonatkozó jogosultsági feltételek is.
A Miniszterelnökség mind az öt felhívás esetében fontosnak tartja, hogy az állattartók pályázatukat termelői csoport, illetve szervezet formájában nyújthassák be. Az öt felhívás esetében további fontos változás, hogy az üzemen belüli anyagmozgatásra, illetve a vagyonvédelem gépeire maximálisan igényelhető támogatási összeget 10 millió forintra, a termény-, illetve takarmánytárolók kialakítására igényelhető forrást pedig 50 millió forintra növelte a Miniszterelnökség. Könnyebbséget jelent az a módosítás is, amelynek nyomán a támogatási kérelmek mellékleteként nem szükséges elvi vízjogi engedélyt benyújtani. A részletekről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.