Főoldal » Gazda Hírek röviden…

Gazda Hírek röviden…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tarolt a vihar…

Szinte teljesen letarolta a mátrai borvidéket a szombati jégeső, a kár legalább 100 millió forint lehet. A domboldalról lezúduló sáros, hordalékkal teli víztömeg kisebb fákat, kerítéseket is kidöntött.

Figyelem! Ma éjfélkor lejár a határidő!

Hétfő éjfélig lehet beadni az egységes kérelmeket. Az uniós és nemzeti forrásból finanszírozott támogatások esetében megkerülhetetlen feltétel a támogatási kérelmek határidőre történő beadása. Lehetőség van a kérelmek május 15-e utáni benyújtására is, de késedelmesen csak június 9-ig lehet ezt megtenni.

Könyvajánló…

Mihók Sándor: A magyar hidegvérű ló

A hazai lótenyésztési szakirodalom mostohán bánt a gazdasági lóról írt szakkönyvek, vagy kézikönyvek megjelentetésével. A szerzők remélik, hogy olyan lelkesedéssel olvassák majd a könyvet tenyésztők, érdeklődők, mint ahogyan ők a könyv egyes fejezeteinek megírása során lelkesedtek. Legfőképpen pedig azt remélik, hogy valóban hasznos forrásmunkát nyújtanak, olyat, amivel a szakmai ismereteket gyarapítani lehet.

Dr. Rédei Károly: Az akác termesztés-fejlesztésének biológiai alapjai és gyakorlata

Jelen szakkönyv legfőbb célja, hogy az akác termesztés-fejlesztésének biológiai alapjaival összefüggésben – több évtizedes kutató-fejlesztő munka összegzéseként – ismertesse azokat a részben vagy egészében új kutatás-fejlesztési eredményeket, amelyek tudományos értékük mellett az erdészeti gyakorlat számára is közvetlenül vagy közvetve felhasználhatóvá tehetők, illetve alkalmazásuk már jelenleg is folyik.

Tóth Zsigmond: A magyar óriásnyúl

Dr. Tóth Zsigmond monográfiája a magyar óriásnyúlról régóta várt hiánypótló írás. A fajtával foglalkozó könyv ugyanis eddig csak kettő jelent meg, ezek közül a legutóbbi mintegy háromnegyed századdal ezelőtt, és az akkori papírhiány miatt az is szerény külsővel, kis példányszámban. Generációk adósságát próbálja tehát a kötet törleszteni, különösen annak tükrében, hogy a magyar óriásnyúl hazánk egyetlen őshonos nyúlfajtája.

Balázs Ervin és Dudits Dénes: Precíziós nemesítés – Kulcs az agrárinnovációhoz

Az emberiség léte elképzelhetetlen a mezőgazdasági kultúra nélkül. Egyre növekszi az élelmiszerek iránti igény, a mezőgazdasági termékek nélkülözhetetlen ipari alapanyagként szolgálnak, és szükségünk van megújuló zöld energiára. Jelen tanulmánykötet célja a hiteles információk terjesztése azzal a reménnyel, hogy az új technológiák széleskörű megismerése segítheti az uniós és benne a magyar mezőgazdaság fejlődését és versenyképességét. 

Meglepő szalmaszobrok…

A szalmabálákat a művészek is felfedezték maguknak, hiszen izgalmas formájú, könnyen alakítható alapanyagokról van szó. Magyarországon néhány éve, aratás után bukkantak fel az első szalmaszobrok.

Izgalmas mûvészet: meglepõ szalmaszobrok hódítanak a világban: Az élelmesebbek pénzt is csinálhatnak a szalmaszobrokból.  

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.