Főoldal » Gazdanet program…

Gazdanet program…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ezentúl otthonról is nyomon követhetik ügyeiket a gazdák

Szeptember végétől új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer segíti a gazdálkodókat, amely lehetővé teszi, hogy otthonról is nyomon követhessék ügyeiket a gazdák a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH). A program használatát sajtótájékoztatón mutatta be Palkovics Péter, az MVH elnöke.

Az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer aktuális információkkal szolgál az MVH-hoz benyújtott kérelmek elbírálásáról, az egyes projektek állásáról, illetve a Hivatal által nyilvántartott regisztrációs adatokról. Ügyfélkapus belépés után személyre szabott elektronikus felületen jelenik meg a felhasználó kérelmeinek listája (például támogatás-igénylés, kifizetés-igénylés), a gazdálkodó bármelyikbe betekinthet számos szűrő és rendezési lehetőség segítségével – számolt be Palkovics Péter a fejlesztésről.

A rendszert több lépcsőben vezeti be az MVH. Az első lépésben a regisztrációs adatok áttekintése és módosítása, illetve az EMVA beruházási támogatásainak adatai válnak elérhetővé, ami körülbelül 37 ezer ügyfelet érint közvetlenül. A következő fázisokban fokozatosan bővül majd az elérhető ügyek köre. Elsőként, még ebben az évben, az EMVA-ból igényelt egyéb támogatásokra, majd az egységes kérelemmel igényelt összes területalapú támogatásra is kiterjeszti az MVH az elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszert. A teljes körű feltöltés után közel 250 ezer gazdálkodó tájékozódhat gyorsan és korszerűen mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásainak elbírálásáról.

A rendszer indítását az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) időpontjához igazította a Hivatal, így a szeptember 28. és október 2. között zajló rendezvényen az MVH szakemberei be tudják mutatni a fejlesztést az érdeklődőknek.

Megjegyzés:A gazdanet program célja a mezőgazdasági termelők részére informatikai berendezések, illetve egyedi használatra számítógépes konfigurációk és a hozzá kapcsolódó internet hozzáférés beszerzésének támogatása.

Régóta várják a tervbe vett Gazdanet program indulását a termelők. Ez lenne ennek a forrásnélküli, magyar változata?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.