Főoldal » GMO munkacsoport…

GMO munkacsoport…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

GMO-munkacsoportot alakított a kormány Munkacsoportot hozott létre a kormány a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal kapcsolatos feladatok összehangolására.

 
A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a javaslattevő, véleményező és tanácsadó testületként működő GMO Munkacsoportot vezetője a vidékfejlesztési miniszter által kijelölt állami vezető, a munkacsoport pedig egy a közigazgatási-, egy a belügy-, egy a külügy-, egy a nemzeti erőforrás, egy a nemzeti fejlesztési illetve egy nemzetgazdasági miniszter által delegált tagból áll.

A Munkacsoport tevékenységének célja “az Alaptörvény XX. cikke (2) bekezdése a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaságra utaló rendelkezésének végrehajtásával összefüggő, valamint a jogsértés esetén megállapítható, a büntetőjogi felelősséget is tartalmazó szankciórendszerhez, továbbá speciális kártérítési alakzatkialakításához szükséges jogszabály módosításokkal kapcsolatos megfelelő tárcaközi koordináció elősegítése.”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.