Főoldal » Gondok az OMÉK körül?!

Gondok az OMÉK körül?!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szegényesre sikeredik az idei OMÉK.
Kevesebb pénzt jut a fórumra, sok cég marad távol.

Számos bonyodalom közepette készül az idei 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás. A szakmai körökben nagy presztízsnek örvendő, ám ez alkalommal későn meghirdetett rendezvényre kevesebb pénz, tenyészállat és program jut.

Nem indultak zökkenőmentesen az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) előkészületei. Az ötévente szokásos esemény sorsa sokáig kérdéses volt. Több hónapnyi várakozás után végül ja­nuárban indult be a gépezet. A Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) az Agrár Marketing Centrum megbízásából néhány hét alatt elkészítette a tenyészállat-kiállítás és a közönségprogramok forgatókönyvét és költségvetését is. „Ezután azonban ismeretlen okból kizárták az állattenyésztőket az előkészületekből, és olyan közbeszerzési pályázatot írtak ki a tenyészállat-bemutatók megszervezésére, amelynek feltételeit tenyésztőszervezet nem tudja teljesíteni” – közölte lapunkkal Wagenhoffer Zsombor, a szövetség ügyvezető igazgatója.

A szövetség júniusban ajánlatot tett az egész tenyészállat-kiállítás és a hozzá kapcsolódó közönségprogram komplett megszervezésére, de ezt a fővállalkozó elutasította, mivel az általa elnyert pályázati összegből nem futotta a tervezett állatlétszám elhelyezésére.
A tenyésztőknek nem maradt idejük felkészülni. És a reklámozás is nagyon csendben zajlik, csupán kevesekhez jutott el a hír, hogy lesz OMÉK” – emelte ki az elnök. Hozzátette: ebben az évben feleannyi tenyészállat lesz a rendezvényen, mint az megszokott.

 Értesüléseink szerint az állattenyésztők mellett a legnagyobb hazai takarmánygyártó cégek is hiányoznak majd a kiállításról. Megkeresésünkre a Bonafarm csoporthoz tartozó Bábolna Takarmány Kft. és a Vitafort is megerősítette ezt.

Az idén a magyar élelmiszer-feldolgozók többsége a jelentős forgalomcsökkenés miatt nehéz gazdasági helyzetben van, ezért alapos költségcsökkentésre kényszerülnek. Így a kiállítási jelenlétük is korlátozottabb lesz.

Az Agrár Marketing Centrum szerint eddig 281 kiállító jelezte részvételi szándékát.

(f: Magyar Hírlap/Köpöncei Cs.)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.