Főoldal » H í r b ö r z e – 2011.09.30

H í r b ö r z e – 2011.09.30

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A vidéki munkahelyteremtésben a kertészeté lehet a főszerep

A vidéki munkahelyteremtésben is fontos szerepet játszhat a kertészet, ezért jól illeszkedik a kormány programjához, mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA rendezvényen.

Tojótyúktartás: három hónap maradt az átállásra

Magyarországon ez év végéig le kell cserélniük a tojótyúkokat tartó gazdálkodóknak a régi ketreceket, hogy megfeleljenek az uniós előírásoknak – hangzott el a Welfarm Alapítvány által országgyűlési képviselők részvételével szervezett keddi budapesti háttérbeszélgetésen.

Kevesebb lesz a borravaló

Kevesebb pénz jut az idén a bormarketing pályázatokra, miután a termelés és a fogyasztás visszaesése miatt kevesebb jut a kasszába.

Fagykár-enyhítés: megkezdődtek a kifizetések!

Az ültetvényekben 2011 májusában bekövetkezett fagykárok enyhítését szolgáló egyszeri csekély összegű (de minimis) támogatásra összesen 5345 termelő nyújtott be kérelmet a szakigazgatási szervként eljáró megyei kormányhivatalok közreműködésével a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Megnyitotta kapuit a 75. OMÉK

Kezdetét vette a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK). Az október 2-ig tartó rendezvényt annak fővédnöke, Orbán Viktor miniszterelnök és védnöke, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg.

Vízhiányhoz vezethet a felmelegedés Európában

Szakértők szerint a kontinens fontos édesvízkészletét képző alpesi gleccserek, tavak és források már most fogyóban vannak egyes vidékeken, a gleccserek fokozódó olvadása pedig végleg “elzárhatja a csapot”.

A világpiacon a kukorica továbbra is drágább a búzánál

A múlt héten a Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában megduplázódott a forgalom az előző hetihez képest.

Rekordminőségű borokra számítanak Villányban

Nagy remények elé néz az idei szőlő- és bortermés Villányban, a borászok rendkívül bizakodók.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.