Főoldal » H í r b ö r z e – 2011.12.11

H í r b ö r z e – 2011.12.11

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Fokozott ellenőrzés az élő szarvasmarha szállítmányoknál

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azonnali hatállyal szigorított ellenőrzést rendelt el pénteken az élő szarvasmarhát exportáló cégeknél – derült ki a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményéből. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szakemberei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetve a Rendőrség munkatársaival közösen, nagy erőkkel kezdték meg az ellenőrzéseket, amelyek kiterjednek a szállítmányokra és az exportáló cégek telephelyeire – áll a közleményben.

Kilónként 400 forint a hazai sertésár, de jövőre árcsökkenés jöhet

Az időszakhoz képest szokatlanul magas szinten stabilizálódtak az európai sertésárak, de a jövő évben várható – elsősorban ázsiai – termelésnövekedés jelentősen visszavetheti az európai sertéskivitelt – áll a Pick Szeged Zrt. elemzésében.

Karácsonyi borkampány indult

Nagyszabású adventi borkampányt indított december elsején az Agrármarketing Centrum és a Közösségi Bormarketing Alap. Az ország legnagyobb kereskedelmi hálózatait érintő akciósorozat ösztönözni akarja a karácsonyi ünnepi borfogyasztást, és fel kívánja hívni a figyelmet az áruházakban kapható magyar borokra. Az év végi ünnepekhez hozzátartozik a minőségi bor vásárlása. A meghitt hangulathoz elengedhetetlen, de ajándéknak is tökéletes választás a finom magyar bor.

Különleges tejtámogatás: december elejétől csaknem 5 milliárdot fizet az MVH

Megkezdte az idei különleges tejtámogatás második felének kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az érintett tejtermelők december 7-től várhatják a támogatás megérkezését az MVH-nál bejelentett számlákra. A végkifizetésként, december elején elindított kifizetések csaknem 5 milliárd forint tesznek ki – közölte a hivatal.

Egyszerűsödnek a termelői borkimérés szabályai

2012. január 1-jétől a bortermelők használatában, vagy tulajdonában lévő üzlethelyiségekben is működhet borkimérés. Az Országgyűlés elfogadta a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának szabályairól szóló törvény módosítását.

„Magyarország Legjobb Pálinkája” a Mezőgazdasági Múzeumban

Szent Miklós ünnepén a Mezőgazdasági Múzeum sem maradt ki az ajándékozottak köréből. Ma újabb nemzeti kinccsel gazdagodott a „Pálinkás vitrin”. Fazekas Sándor elhelyezte a gyűjteményben az ország idei győztes pálinkáját, amely az Agárdi Pálinkafőzdében készült. A szilvapálinka a 19. Magyar Országos Pálinka-, és Törkölypálinka Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyen nyert első díjat.

Országos Szaktanácsadási Bizottság segíti az agrár-szaktanácsadási rendszer megújítását

Jelentős állomáshoz érkezett a szaktanácsadási rendszer megújítása azzal, hogy ma megalakul az Országos Szaktanácsadási Bizottság. A testület létrehozásával négy éves mulasztást hozunk helyre – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.