Főoldal » H í r b ö r z e – 2012/4

H í r b ö r z e – 2012/4

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Húsfeldolgozók a magyar húspiac összeomlásától tartanak 

A húsfeldolgozók veszteségei miatt sok cég juthat csődbe, a magyar húspiac pedig akár össze is omolhat – vélte Fazekas József, a Kelet-magyarországi Húsosok Kft. (Kelet-Húsosok) vezetője az MTI-nek.

Borászati képzésfejlesztés az egri főiskolán

Elektronikus borászati tananyagokat fejlesztenek ki Eger neves borászai az egri Eszterházy Károly főiskola számára az Új Széchenyi Terv támogatásával – tájékoztatta az intézmény médiareferense az MTI-t.

Kifizetési dömping az MVH-nál

Elindult az egységes területalapú támogatások (SAPS) végkifizetése; a támogatások második részleteként 142 milliárd forintot fizetnek ki a gazdáknak, illetve az egyéni és társas vállalkozásoknak

Új előírás a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapotra 
A Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) keretrendszere 2012. január 1-től egy újabb kötelező előírással bővül.

Az átállás időszakában csökken a hazai tyúkállomány

Az állatvédelmi rendelet január elsejétől új szabályokat fogalmaz meg a tojástermelők számára. Az átállás nem zökkenőmentes, sokan nem tudtak megfelelni a feltételeknek. A változások, beruházások miatt drágulhat a tojás.

Indul a Darányi Ignác Terv – A vidék élni akar, Magyarország megújul!

Magyarország mindig akkor volt erős, amikor virágzott a mezőgazdasága – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Darányi Ignác Terv indító, bemutató konferenciáján a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

A BASF kivonul az európai génpiacról

A BASF tegnap bejelentette, hogy kivonul a géntechnológiai termékek európai piacáról, és leállítja az Amflora génmódosított burgonya forgalmazását is.

Kihat a pályázási kedvre a válság

Szombaton volt egy éve, hogy a kormányzat meghirdette az Új Széchenyi-tervet. Az uniós támogatásokon alapuló átfogó fejlesztési program első éve vegyesre sikerült. Felgyorsult az EU-pénzek kifizetése, és egyszerűsödött a pályázati rendszer, azonban mindkét helyen további előrelépésre van szükség. Az összképet rontja, hogy a gazdaság helyzete miatt a túlélő üzemmódban lévő vállalkozások nehezebben tudnak pályázni a számukra elérhető forrásokra.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.