Főoldal » H í r b ö r z e – 2012/5.

H í r b ö r z e – 2012/5.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sertéspiaci fejlesztés: az Aliter-P Kft. kétszázmilliós beruházása Bábolnán

Átadták a főként sertéstartási technológiák tervezésével, értékesítésével és telepítésével foglalkozó Aliter-P Kft. új telephelyét Bábolnán – tájékoztatott Peresztegi Gábor, a vállalkozás ügyvezetője. A mintegy 200 millió forintos beruházáshoz 76 millió forint támogatást nyert el, a fejlesztés részét képező saját erő a válság évei előtt összegyűjtött forrásokból származott.

A budapesti belvárosba költözik a Mangalica Fesztivál – kinőtték a Vajdahunyad Várát

A városligeti Vajdahunyad Vára szűknek bizonyult a becslések szerint hatvanezer látogatót vonzó Mangalica Fesztiválnak, ezért új helyre, a fővárosi Szabadság térre költözik a gasztronómiai rendezvény. Február 3. és 5. között a fesztivál látogatói megismerkedhetnek a mangalicából készült termékekkel, a különböző tenyésztők portékáival, de egy felállított karámban élőállat-bemutató keretében magával a „főszereplővel” is.

Napi: újra drágulhatnak a tejtermékek a következő hónapokban

Tovább drágulhatnak a tejtermékek a következő hónapokban, mert a feldolgozók veszteséges működésének elkerülésére az átadási ár nagyjából ötszázalékos emelésére lehet szükség a piacon.

Állami vetőmagszervezetet hozna létre az agrárkormányzat

Országos szervezetbe tömörítenék a vetőmag ágazat állami szereplőit a nemesítés, a fajtafenntartás és a minősítés rendszerének összehangolása érdekében – jelentette be a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Törökszentmiklós-Szenttamáson. Mindez része volna annak a szerkezeti korszerűsítésnek, ami jelenleg az agráriumban is zajlik, és amelynek célja az ésszerűbb működés megszervezése, az erőforrások hatékonyabb felhasználása, illetve a versenyképesség javítása – mondta a tárca közleménye.

Szabálysértés helyett bűncselekmény lehet az orvvadászat

Már tavasszal szigoríthatja a parlament a Büntető törvénykönyvet (Btk.) az orvvadászat súlyosabb megítélése érdekében; akár 3 évi börtön is kiszabható lesz, szemben az eddigi 20-30 ezres bírságokkal.

Kérhetik a támogatás kifizetését a fiatal gazdák

A fiatal mezőgazdasági termelők január 1-31. között kérhetik támogatásaik kifizetését.
A fiatal mezőgazdasági termelők támogatásával kapcsolatban mind a 2007-ben, mind pedig a 2009-ben támogatási kérelmet benyújtó és támogatást elnyert fiatal gazdálkodók adhatnak be kifizetési kérelmet.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) idevonatkozó közleménye tartalmazza a támogatás 90, illetve 10 százalékos részének kifizetésére vonatkozó feltételeket.

Felhívjuk a figyelmet: az MVH számos esetben érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet. Így például, ha azt: nem a rendszeresített nyomtatványon, vagy nem a megadott határidőben nyújtották be, vagy a kérelmező ügyfél nem rendelkezik regisztrációs számmal vagy a kérelemmel egyidejűleg sem nyújtott be az intézkedésben való részvételhez szükséges, regisztrációs szám megállapítására alkalmas kérelmet, vagy ha a KKV-kód a kérelmező mulasztása miatt nem szerepel az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében regisztrált adatok között.

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.