Főoldal » H í r b ö r z e – 2013.02.14

H í r b ö r z e – 2013.02.14

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

KSH: másfél millióan élnek mélyszegénységben Magyarországon

 Szinte kizárólag a kiterjedt szociális védőhálónak köszönhető, hogy Magyarországon a lakosság fele nem él szegénységben, állapítja meg a hazai szociális védelemről készült elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal – írta a Világgazdaság. 

Veszít népszerűségéből a bankbetét

Visszaesőben az a tendencia, hogy az ügyfelek folyamatosan hordozzák bankról-bankra a megtakarításaikat a nagyobb kamat reményében. Mi jön a bankbetét után? Állampapír befektetés, biztonság és magas hozam. Befektetési tanácsadás és portfólió készítés.A bankok szerint nehéz megbecsülni, mekkora lehet az a betétállomány, amelyet az ügyfelek rendszeresen utaztatnak a hitelintézetek között, a K&H becslése szerint azonban már csak az állomány mintegy 5 százaléka tartozhat ebbe a körbe, ez hozzávetőlegesen 375 milliárd forintot jelent.

Ésszerűbb működés, szigorúbb felelősség, fokozott hitelezővédelem – Gazdasági társaságok és fizetési biztosítékok az új Ptk.-ban 

Az elfogadott új polgári törvénykönyv (Ptk.) társasági jogi szabályainak nagy része egyszerűsíti és ésszerűbbé teszi a különböző gazdasági társaságok működését, szigorúbban szabályozza az alapítók és tagok felelősségét, ugyanakkor a hitelezők számára nagyobb védelmet nyújt. A Ptk. fizetési biztosítékokat érintő egyes új szabályai általában javítják a hitelezői biztonságot, az adósi kötelezettségek átláthatóságát; a zálogjogosulti bizományos bevezetése a magyar jogrendszerbe mindenképpen üdvözlendő a banki konzorciumi hitelezők szempontjából, a szerződés átruházás jogintézménye kedvezhet a projektfinanszírozásnak, vállalati reorganizációnak, üzletág átruházásnak 

Elfogadta a parlament az új Ptk.-t – A Kódex 2014. március 15-én lép hatályba

Több mint ötven év után 2014. március 15-től új polgári törvénykönyve (Ptk.) lesz az országnak, miután a parlament hétfőn elfogadta az állampolgárok alapvető vagyoni és személyi viszonyait szabályozó magánjogi kódexet.

Brutális bírság jár a készpénzfizetési korlát áthágásáért 

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett vállalkozások 2013. január 1-jétől egy naptári hónapban, egy szerződés alapján – az abban meghatározott szolgáltatás vagy termékértékesítés általános forgalmi adóval növelt ellenértékeként – legfeljebb 1,5 millió forintot fizethetnek ki készpénzben, a helytelen jogszabály-értelmezésből adódó mulasztás rendkívül magas bírsággal szankcionálható.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.