Főoldal » H í r b ö r z e…(2011.12.28)

H í r b ö r z e…(2011.12.28)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

“Ma már nem életszerű a vidékről alkotott romantikus kép, egyre kevesebb ugyanis a nyáj, és a szénaboglyák is jelentősen átalakultak. Ám mindez nem jelenti azt, hogy a kormányzatnak nem kell azon munkálkodnia, hogy minél több gulya és ménes legyen a legelőkön” – idézte a Magyar Hírlap V. Németh Zsoltot, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkárát, aki az első nemzeti vidékfejlesztési nap megnyitóján beszélt. 

40 év alatt duplájára nőtt az emberiség

Az első egymilliárd emberhez ötvenezer év kellett, a hetedikhez már csak 12. India a következő évtizedekben ráver Kínára, Afrika demográfiai robbanás előtt áll.

Jövőre megszűnik az adószám-felfüggesztés, többszázezres bírság jár helyette 

Bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, s egyszerűbb lesz a túlfizetések visszaigénylése.

A kormány továbbra is kiemelt ágazatként kezeli az állattenyésztést – szögezte le Dr. Feldman Zsolt helyettes-államtitkár a Juh-, és Kecsketenyésztők Szövetségének év végi küldöttgyűlésén Herceghalomban – majd hozzátette: a minisztérium a szűk költségvetési keretek között is igyekszik megtalálni annak lehetőségét, hogy az állattartók támogatása az idei évhez hasonló mértékű maradhasson a következő időszakban is.

Jövőre újra lehet pályázni a tojótyúk ketrecek átalakítására 

Hét hónap haladékot kapnak a gazdák a tojótyúk tartó telepek átalakítására, és egy újabb pályázati lehetőséggel is élhetnek jövőre. Január elsejétől az 1999-ben elfogadott, uniós állatjóléti irányelv szerint hazánkban is kötelező lenne feljavított ketrecben tartani a tojótyúkokat.  

Martonvásáron lesz az MTA Agrártudományi Kutatóközpontja

Martonvásáron kezdi meg működését januárban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agrártudományi Kutatóközpontja; az új intézmény a hazai mezőgazdasági kutatás egyik legnagyobb tudományos műhelye lesz.

Jelöletlen olcsó külföldi tojások a magyar piacon

Törvénytelen módon forgalmaz árletörő hatású, külföldi származású olcsó étkezési tojásokat a magyar piacon egy szlovák vállalkozó. A Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint fennáll a veszélye annak, hogy a behozott tojások végül „magyar áruként” jutnak a fogyasztókhoz. A BTT az ügyben bejelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

Indulhat a szociális földprogram

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) 1151 hektár termőföldet és mezőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet hirdetett meg a szociális földprogram keretében. A hirdetmény az érintett megyei területi irodákon, és az NFA honlapján jelent meg.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.