Főoldal » Hasznos szakkönyvek…

Hasznos szakkönyvek…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kovács András: Gyökérzöldségek termesztése

A sárgarépa szinte minden nap az asztalunkra kerül, de egész évben szívesen fogyasztjuk a petrezselyem, a pasztinák, a torma értékes gyökerét, a zeller, a cékla, a retek gumóját, de vannak a könyvben különleges zöldségfélék is, mint a vajrépa, a cikória, a csicsóka és a feketegyökér. 

Kappel Noémi: Tökfélék termesztése

Egy olyan növénycsaládot ismerhet meg az olvasó ebben a könyvben, amelynek fajait évezredek óta termeszti az emberiség, hisz jelentős szerepet játszik az élelmezésben kiemelkedő táplálkozási értékük, nagyfokú változatosságuk miatt.

Hadnagy Árpád – Tuza Sándor: Téli zöldségek

A könyvben azokat a zöldségeket mutatják be a szerzők, amelyek késő őszi, téli szedésűek, áttelelők vagy télállók. Ilyenek általában a káposztafélék, a gombák és a sütőtök, de akadnak köztük ennél különlegesebbek is, mint pl. a romanesco, a leveles kel, a bordás kel, a halványító zeller, a levélzeller, az étkezési répa, a kardi, a téli sárgadinnye. 

Túri István: Zöldséghajtatás

A szakkönyv bemutatja a fóliás termesztés valamennyi tudnivalóját. A szerzők leírják a termesztőlétesítmények technikai berendezéseit (fűtés, szellőztetés, árnyékolás) és a termesztéstechnikai munkákat (öntözés, talajművelés, szaporítás, ápolási munkák, növényvédelem stb.).

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.