Főoldal » HEURÉKA! Budapest

HEURÉKA! Budapest

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala idén ünnepli megalakulása 120. évfordulóját.

Ennek apropójaként, HEURÉKA! Budapest – Városi séták a magyar alkotó szellem kincsei nyomában –címmel a Hivatal három tematikus sétából álló eseménysorozatot szervez, hogy a magyar alkotó szellem kincseinek nyomába eredjünk. Cél, hogy olyan dimenzióját ismerjük meg egy-egy kerületnek, amelyről korábban talán nem is tudtuk, hogy létezik.

1. séta. 2016. április 2.

A telefonközponttól a hírlapnyomdáig

Terézvárosi séta a kreatív alkotók nyomában

Budapest első, telefonközpont céljára épült nagyszabású épülete ma egy magyar alapítású világcég otthona. Sétánk innen egy hajdani fotóműteremből kialakított múzeumba, majd a főváros egyik legnagyszerűbb szecessziós épületébe, a muzsika szentélyébe vezet. Végül egy valamikori nyomdából kialakított bisztróban öblíthetjük le „az út porát”.

2. séta. 2016. április 9.

Találmány, üzlet, siker –

             Ferencvárostól a világsikerig vezető úton

A séta során megismerkedhetünk Budapest új zenei központjával, a magyar élelmiszeripar egykori fellegvárával (kívülről), egy több mint kétszáz éves itóka titkaival. A program alkalmával azt is láthatjuk, hogy az egykori ipari negyed ma már számos fontos kulturális intézménynek is otthont ad.

3. séta. 2016. április 30.

Inspiráló várnegyed –

Feltalálók és művészek nyomában

Az egykori királyi székváros falai közül ki sem kell lépnünk, hogy egy rövid séta során világhírű vagy „csupán” egy ország szívében élő zeneszerzők emlékeit, majd egy történelmi jelentőségű épületben lévő, máig működőképes telefonközpontot nézhessünk meg. A kirándulás végén a város legrégibb cukrászdájában pihenhetjük ki a séta fáradalmait.

A Heuréka! Budapest sétáin a kedves érdeklődő a magyar alkotó szellem kincsei mellett a szellemi alkotások jogaival kapcsolatos néhány alapvető információval is megismerkedhet.

Jelentkezés:

https://www.facebook.com/heurekabudapest/

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.