Főoldal » Hírbörze – 2011.09.27

Hírbörze – 2011.09.27

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A vidéki munkahelyteremtésben a kertészeté lehet a főszerep

A vidéki munkahelyteremtésben is fontos szerepet játszhat a kertészet, ezért jól illeszkedik a kormány programjához, mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA rendezvényen.

A kertészetet támogatni kell – véget ért a Hortus Hungaricus

Lezajlott a 18. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás, ahol Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte a magyar kertészet hungarikumjait, minőségi termékeit, valamint nemzetközi színvonalát, támogatásának szükségességét.

Hamarosan indulnak a fagykárkifizetések

Kárenyhítési alap, állami gyorssegély és kedvező hitellehetőségek segítik a fagy- vagy más kárt szenvedett gazdákat. A kifizetések hamarosan megkezdődnek, ötvenezer forintra lehet számítani.

Még mindig áfacsökkentést szorgalmaz a FruitVeb

A Magyar Zöldség-Gyümölcs szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) szorgalmazza a zöldségek és gyümölcsök áfájának csökkentését is, azaz szeretnék, ha ezek a termékek bekerülnének az alapvető élelmiszerek körébe a tej, a kenyér és a hús mellé – mondta az MTI-nek Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke.

Olcsóbb lesz a búza és a szója

Visszafogta a szójabab és a búza árára vonatkozó előrejelzését hétfőn a Morgan Stanley a gazdasági recesszióval kapcsolatos egyre erősödő várakozásokra hivatkozva.

VM: az idén 34,5 milliárdot kell megtakarítani

A kormány úgy döntött, hogy megszünteti a „külsős” szerződéseket. Emellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak 141 milliárd, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak 102,7 milliárd, a Vidékfejlesztési Minisztériumnak 34,5 milliárd, a Belügyminisztériumnak pedig 30,9 milliárd forintot kell maradványképzéssel megtakarítania a 2011-es költségvetésben.

Biomassza, élelmiszertámogatás, top-up

Lezajlott a második Mezőgazdasági és Halászati tanácsülés, ahol a tárgyalások fő témája a rászorultak élelmiszertámogatása, a biomassza energetikai célú hasznosítása, az E.Coli fertőzés piaci következménye, és a nemzeti kiegészítő támogatás, a top-up volt.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.