Főoldal » Hírbörze – 2012.04.10

Hírbörze – 2012.04.10

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tojásválságról beszélnek az európai baromfiágazat szereplői, mivel a csirkék állatbarát tartása érdekében bevezetett új uniós szabályok komoly áremelkedést hoztak a piacon. 

Három évre nő az őstermelői igazolvány érvényessége

Egyről három adóévre emelkedik a jövőben az őstermelői igazolvány érvényességi ideje, viszont minden évben új értékesítési betétlapot kell kiváltani, darabját ezer forintért – tartalmazza a kormány, várhatóan szeptembertől hatályos rendelet tervezete.

Agrárbank létrehozásáról döntött a kormány

Belátható időn belül létrejöhet az agrárbank Magyarországon a kormány szerdai ülésén hozott döntés eredményeként – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kabinet ülését követően. Ismertette: a kormány döntése szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) április 30-ig a kormány elé terjeszti a koncepciót. 

“Szigorúan ellenőrzött malacok”

“Szigorúan ellenőrzött malacok” elnevezéssel indít kampányt az Agrármarketing Centrum (AMC) annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet: a csomagolt és füstölt sertésárun érdemes keresni az ovális hatósági pecsétet és abban a HU országjelet.

Operatív bizottság a zsebszerződések ellen

A kormány felhívta a vidékfejlesztési, a közigazgatási és igazságügyi, a belügy-, valamint a nemzetgazdasági minisztert, hogy hozzanak létre tárcaközi operatív bizottságot a termőföld tulajdonjogának  megszerzését korlátozó jogszabályi rendelkezések kijátszására irányuló szerződések (zsebszerződések) feltárására és felszámolására – az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg 

Ketreces tojótyúktartás: hatalmas veszteségek Európában

Hatalmas veszteségeket szenvednek el az európai tojásfeldolgozók a tojótyúkok ketreccseréjének január elsejétől hatályos uniós előírásai miatt – állapította meg az Európai Tojásfeldolgozók Szövetsége (EEPA). Becslések szerint a tojástermelés 10-15 százalékkal csökkent, a nagykereskedelmi tojásárak pedig megduplázódtak – közölte honlapján a Baromfi Termék Tanács (BTT) 

Törvényt hoztak a hungarikumokról

Lesz Hungarikumok Gyűjteménye, Hungarikum Bizottság, és védjegyük is a “magyarság csúcsteljesítményeinek”. 

Új támogatás a földieper- és málnatermelő gazdáknak

Évi 391 ezer eurót, mintegy százmillió forint bogyós gyümölcs támogatáshoz jutnak 2012-től az egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult magyar földieper- és málnatermelők. 

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.