Főoldal » Hírbörze – 2012.04.18

Hírbörze – 2012.04.18

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hungarikum zöldségmagok nemesítésébe kezd a kecskeméti Zöldségmag Kft.

Uniós támogatással nemesít hungarikum zöldségfajtákat magyar genetikai források felhasználásával a kecskeméti telephelyű Zöldségmag Kft. – jelentette be a társaság. A 219 millió forintos programhoz több mint 98 millió forintos uniós támogatást nyert a cég.

A legtöbben a környezetvédelmet támogatnák

A magyarok 67 százaléka szívesebben vásárol árut vagy szolgáltatást olyan vállalatoktól, amelyek programjában szerepel a társadalmi felelősségvállalás, az európai átlag 55 százalék. 

Neveztük őket kollektívának, közösségnek, gazdálkodószervezetnek, szövetkezeti társaságnak, egyesületnek, de az egykor virágzó szövetkezetek mára ellehetetlenültek Magyarországon. Számos európai államban viszont ma is jelentős gazdasági tényezők. Ez a forma ugyanis sok téren az egyedüli versenyképes megoldást nyújtja, helyzetbe hozhatja a kistermelőket, és orvosságot jelenthetne a foglalkoztatottság bajaira is. 

Tízezer őstermelői mentességet vizsgált meg a NAV

Bizonyos körülmények együttes fennállása esetén illetékmentességet kapnak az őstermelők termőföld vásárlásakor. A NAV a vizsgálatok során az esetek felében talált szabálytalanságot.

Komoly összeggel támogatja a tárca az időjárási agrárbiztosítást

Hatvan százalékos díjtámogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) nemzeti forrásból az időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítási díjhoz – közölte a tárca. A díjtámogatást az április 2-án megnyílt egységes kérelem elektronikus kitöltő felületén igényelhetik a termelők. 

Jelentős a csökkenés az EU gabonakészleteiben

Az Európai Unióban négyéves mélypontra csökkenhetnek a gabonakészletek a 2011/2012-es értékesítési év végére ágazati elemzők szerint – írja az MTI.

Ketreces tojótyúk tartás: az új állatjóléti előírások ellenőrzési szempontjai

Eltérő szempontokat vesznek figyelembe a hatóságok, amikor a januártól hatályba lépett, szigorúbb uniós állatjóléti előírások betartását ellenőrzik a ketreces tojótyúk tartásban – hívta fel a figyelmet Pallós László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) osztályvezetője a Tojásszövetség közgyűlésén megtartott közelmúltbeli előadásában.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.