Főoldal » Hírbörze – 2012.04.29

Hírbörze – 2012.04.29

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszerben részt vevő termelők figyelmét arra, hogy a termőterületek alapján fizetendő kárenyhítési hozzájárulás befizetését az MVH által július 15-éig megküldésre kerülő hivatalos értesítésben foglaltak alapján kell teljesíteni. 

Önálló törvényi tényállás lesz a zsebszerződés

Amnesztiát hirdetnekA kormány által tárgyalásra alkalmasnak ítélt büntető törvénykönyv módosításának tervezetében önálló törvényi tényállásként szerepel a zsebszerződés. „A tervezett büntetési tétel és a szereplők, így az eladó, a vevő, a szerződést készítő ügyvéd, az ellenjegyző közjegyző pontos meghatározása, felelősségre vonása megfelelő visszatartó erő lesz arra, hogy ne kössenek ilyen szerződéseket” – mondta Budai Gyula szakállamtitkár. Mint ahogy azt lapunk elsőként megírta, az új törvény hatályba lépéséig amnesztiát hirdetnek azoknak, akik felfedik ezeket a kontraktusokat.

Ide kattintva olvashatja a teljes cikket 

Csak termelésért járna agrártámogatás

A jövőben alapvetően csak tényleges agrártevékenységet folytatók részesülhetnek majd közvetlen jövedelemtámogatásokból, a támogatásokból kizárt tevékenységekből pedig egy külön lista készülhet. A tagállamok csütörtökön folytatták a vitát a 2014 és 2020 közötti közös agrárpolitikáról. 

Közeleg a kifizetési kérelem benyújtási időszak vége!

A Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) keretében finanszírozott alábbi jogcímek vonatkozásában: Vidéki települések megújítása és fejlesztése, Vidéki örökség védelme, Turisztikai tevékenységek ösztönzése, Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése, Mezőgazdasági termékek értéknövelése, Mezőgazdasági üzemek korszerűsítése 2012.

Minőség és hagyomány a tejtermékek piacán

Elkészült a Magyar Élelmiszerkönyv két újabb, a különleges tejtermékekre és a különleges kézműves tejtermékekre vonatkozó szabványa. Ezen túl a gyártók feltüntethetik a tejtermékek csomagolásán a „különleges minőségű” és a „különleges kézműves” tejtermék elnevezést, amennyiben a szabályozás szerinti feltételeket teljesítik. 

Nem módosíthatók a határidők a Nemzeti Diverzifikációs Programban

Május 2-ig tart az utolsó kifizetési kérelmek benyújtási időszaka a Nemzeti Diverzifikációs Programban (NDP) finanszírozott több jogcímnél – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).A határidő nem módosítható, mivel azt uniós előírások szabályozzák.

GM-növények kockázatait vizsgálták magyar kutatók

A számos országban engedélyezett és piacra került géntechnológiai úton (GM) módosított növényekből készült élelmiszerek és takarmányok kockázatait vizsgálta egy többéves nemzetközi projektben a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (KÉKI) – közölte a KÉKI MTI-vel.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.