Főoldal » Hírbörze – 2012/10.

Hírbörze – 2012/10.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Takarékokból igényelhetnek hitelt a gazdák fagykárokra

A 2011-ben fagykár szenvedett gazdálkodók 2012. január 30-tól június 30-ig igényelhetik a 8 milliárd forintos keretösszegű kedvezményes hitelt – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)

Megváltoztatja receptjét a Coca-Cola és a Pepsi

Az új recept szerint a kóla karamellszínezékében csökkentették 4-MEI vegyi anyag mennyiségét, amely Kaliforniában a rákkeltő anyagok listájára került.

Napi Gazdaság: drágulás jön húsvétra 

A tavalyinál erősebb drágulásra számítanak az elemzők a húsvéti időszakra a magyar élelmiszer-kereskedelemben, a szezon kezdetén ugyanis a gyengébb hazai árualap miatt importtal kell fedezni a keresletet – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Csak nyár közepétől csökkenhet a tojás ára, a baromfihús viszont drágul

A nagyobb és komfortosabb tyúkketreceket előíró uniós rendelkezés miatt felszökött a tojás ára – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában. Szakértők szerint azonban várhatóan nyár közepétől azonban ismét olcsóbb lehet a termék, miközben a csirke- és a pulykahús hamarosan drágulni fog.

Versenyfelügyeleti eljárás alá vonta a GVH a Négy Mancs Alapítványt

Versenyfelügyeleti eljárás alá vonta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Négy Mancs Alapítványt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt – közölte Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos. Az eljárás 2006-ra visszamenőleg kiterjed minden, a Négy Mancs által végzett sajtókommunikációra.

60 forintos tojásárat hozhat a húsvéti nyuszi

Akadnak árusok, akik már most is 50 forintért mérik a tojás darabját, de a húsvéti főszezonban akár további 10 forinttal kúszhatnak feljebb az árak.

Új adót vetettek ki az élelmiszerekre

Nagy érvágás, hogy az idei évtől az élelmiszerekre minden piaci szereplő köteles az árbevétele arányában felügyeleti díjat fizetni.

V. Németh: a trükkös termőföld-manipulációk ellen tesz a kormány

Ahogy egyre több lesz az ember, úgy lesz egyre nagyobb kincs a föld, mígnem talpalatnyi parcellákért folyik majd a küzdelem – jelentette ki V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a Vas Népe című lapban. Szerinte ez máris érzékelhető a tulajdonlásban, kontúrosan a zsebszerződésekben, amelyeknek 17 típusát különböztetik meg.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.