Főoldal » Hírbörze – 2012/11.

Hírbörze – 2012/11.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

„Csipchip”: világszabadalom lett az orosházi csibekövető chip

Egy orosházi telephelyű cég tulajdonosai olyan rendszert találtak fel, amellyel nyomon követhetővé válik a baromfik életútja napos koruktól egészen addig, amíg asztalra nem kerülnek – írja a Békés Megyei Hírlap. A megoldás egy, a jószágok szárnyredőjébe helyezhető chip, amelyet a feltalálók szabadalmaztattak.

Valódi megoldást, valódi szociális szövetkezeteket

Amit ellenzékben nem sikerült, most megcselekedte a Fidesz: felrúgta a 2005 óta fennálló agrárbékét. A 2005-ös gazdatüntetés után a traktorok március 13-án hagyták el Budapestet, és most, 7 év után visszatértek képviselőik, hogy jelezzék a dolgok nem jó irányba haladnak 

Két hét van a tavaly ősztől bekövetkezett mezőgazdasági káresemények bejelentésére

Mezőgazdasági káresemények bejelentésére március 26-ig jelentkezhetnek azok a termelők, akiket 2011. november 1. és 2012. március 10. között ért mezőgazdasági kár – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. 

Szigorú tűzgyújtási tilalom van érvényben a tűzrakó helyeken is

Az erdők területén, és az erdők és fás területek határától 200 méteren belül a külterületi ingatlanokon a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás és a nyílt láng használata – figyelmeztet közleményében a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Erdészeti Igazgatósága. Az MgSzH közleménye szerint Magyarországon tavaly mintegy 8400 alkalommal volt erdőtűz; az ilyen tüzek pedig többnyire emberi gondatlanság, szándékosság miatt keletkeznek.

Integrált vidékpolitika

A nemzeti vidékstratégia végrehajtására szolgáló Darányi Ignác Terv elsődleges célja a vidék életminőségének javítása. A januárban bemutatott keretterv a 2013 végéig rendelkezésre álló, még le nem kötött EU-forrásokból biztosított 300 milliárd forintos kerettel indult. Az öt fő intézkedési területre épülő program célja, hogy a hazai termelők fenntartható módon minél több és jobb minőségű, egészséges élelmiszert állítsanak elő, s hogy az agrárium foglalkoztatásban betöltött szerepe dinamikusan erősödjön.

Az egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetéséhez kapcsolódó adókötelezettségek

Az egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetésének tényét a nyilvántartást vezető szerv (okmányiroda) felé elektronikus úton kell bejelenteni, azonban ezt követően nem szabad megfeledkezni az állami adóhatóság felé teljesítendő adókötelezettségekről.

Húsz százalék a fagykár Tokaj-Hegyalján

Átlagosan a rügyek 20 százaléka károsodott az idei kemény fagyban Tokaj-Hegyalján, állapították meg a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kutatói – írja az Észak-Magyarország kedden.

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.