Főoldal » Hírbörze – 2012/9.

Hírbörze – 2012/9.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tojásőrület a boltokban: főleg a mélyalmos és a bio ára emelkedett

Két héttel ezelőtt kezdődött a tojásárőrület, ennek hatására Békés megyében is tíz forinttal drágult egy-egy rántottának való – írja a Békés Megyei Hírlap. A lap szerint vannak, akik 54-55 forintot is elkérnek az M-es tojásért, a dobozon az szerepel, hogy mélyalomról származik, vagy az, hogy bio.

Újra mehet magyar alma Oroszországba

Eddig kétezer tonna szabolcsi almát rendelt az ötezer üzletet és 93 hipermarketet üzemeltető Magnyit üzletlánc, de újabb tételek is jöhetnek – írja az MTI.

Ki kaphat hitelt?

Több saját forrás és magasabb jövedelmi szint mellett hiteleznek a bankok és a pénz ára is magasabb. 2012-ben a háztartások és a vállalkozások egyaránt nehezebben jutnak forráshoz, derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felméréséből. A jegybank két héttel ezelőtt bejelentett új eszközei a bankok hitelezési képességének javítását célozzák.

Feldman: pénzhez kell juttatni a sertéságazati szereplőket

Összhangba kell hozni a magyar növekedési tervvel a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által kidolgozott sertésstratégiát – fogalmazta meg a kormány, miután megtárgyalta a programot. A kormány álláspontját a Sertés újság, valamint a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szakmai tanácskozásán ismertető Feldman Zsolt, a VM helyettes államtitkára szerint ezért a szaktárca könnyíteni kívánja az ágazat szereplőinek forráshoz jutását.

Országos GMO-razzia indul az áruházláncokban

Azonnali hatállyal országos, teljes körű, elsősorban GMO-s termékekre vonatkozó élelmiszerellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési  miniszter, aki a vizsgálat elindítását csütörtökön, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft.-ben jelentette be.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) tulajdonosi körébe tartozó 22 állami erdőgazdaság az idén is kiveszi részét az országos közmunkaprogramokból; az erdőgazdaságok csaknem 7.800 közmunkást foglalkoztatnak – közölte az MFB csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az erdőgazdaságok “erejükhöz, lehetőségeikhez mérten” kapcsolódtak a programhoz, amely februártól december 31-ig tart.

A 22 erdőgazdaság összesen 7.741 közmunkást foglalkoztat.  

Három hónapos kampányt indít márciusban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a lakossági élelmiszer-hulladék csökkentése érdekében – közölte Cseh Balázs, az egyesület elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az elnök elmondta: Magyarországon a becslések szerint évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik. Ebből 400 ezer tonnát tesz ki a lakossági élelmiszer-hulladék. Ez utóbbi értéke – kilogrammonként átlagosan 500 forinttal számolva – mintegy 200 milliárd forint.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.