Főoldal » Hírbörze – 2013.02.28

Hírbörze – 2013.02.28

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Súlyos pénzbírság jár, ha nem megfelelő a számviteli szabályzat

Több százezer forint büntetésre számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek nem rendelkeznek aktualizált számviteli szabályzatokkal. Az idei változásokat március 31-ig kell átvezetni a korábbi szabályzatokon.

Végrehajtás, adószámfelfüggesztés – A cégek fele sáros valamiben

Közel 390 ezer olyan cég van Magyarországon, amely legalább 3 éve működik és ezeknek csupán 48 százalékát nem érintette soha semmilyen negatív esemény (pl: NAV eljárás, bírság, bírósági határozat). Amennyiben a fiatalabb cégeket is belevesszük az elemzésbe, akkor azt látjuk, hogy csupán 53 százalékuk negatív esemény „szűz”, azaz gyakorlatilag minden második cégnek volt már valamilyen bírsága, végrehajtása.

Betét helyett ide érdemes tenni a pénzt 

Az idén komoly tőke mehet az alapokba. A magyar jegybanki alapkamattal párhuzamosan csökkenő betéti kamatok fő nyertesei a hazai befektetési alapok lehetnek – vélik az Aegon Alapkezelő szakemberei. Márpedig az MNB tavaly augusztus óta tartó kamatcsökkentési sorozata alaposan lenyomta a betéti kamatokat

Március közepén tárgyalják újra az áfacsökkentést

Czerván György szerint márciusban kerülhet ismét napirendre az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, ekkor terjeszti be ugyanis közös javaslatát a témában a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.